Prima punt als afsluiter

01-01-1970
01:00

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie alweer. Thuis tegen Esto. Een team waar we vaker tegen gespeeld hebben. Vorig seizoen als openingswedstrijd verloren en halverwege nog een keer als oefenpot gewonnen. Op basis daarvan zou je denken redelijk gelijkwaardig, maar de stand op de ranglijst zegt wat anders. Esto doet namelijk nog voor de bovenste plekken mee. Kampioen zullen ze niet meer worden, maar ze zitten wel kort daarachter. Aan ons dus om vandaag te laten zien dat onze plek in de stand te laag is en dat we best partij kunnen bieden aan de top van deze 1e klasse. Vorige week ging dat een beetje mis, maar we hebben al wel eerder laten zien dat het er best in zit.
rn
rnOp een winderig grasveld, dat er eigenlijk gezien de hoeveelheid regen best goed bij lag, trokken we na het eerste fluitsignaal ten strijde. Al snel hadden we de overhand, konden we een paar keer goed doorkomen, maar het vizier stond nog niet op scherp. We waren in deze fase duidelijk de betere partij, maar moesten dat alleen nog even in doelpunten zien uit te drukken. Dat lukte uiteindelijk met behulp van een Esto been, die de bal na een inzet van Maik in zijn eigen doel werkte. Tot zover geen vuiltje aan de lucht, want we gingen gewoon verder met kansen creëren. Maar nog steeds hadden we moeite om met scherp te schieten, de lat werd geraakt, de keeper redde een paar keer goed, maar geen goals. Deed Esto dan helemaal niks? Jawel, onder aanvoering van hun midmid, probeerden ze er voetballend door te komen. Dat lukte ze ook nog een paar keer maar Keano kon vaak ingrijpen. Maar ook één keer kon Esto uit een uitbraak wel scoren, tegen de verhouding in werd het gelijk, 1-1.
rn
rnOok na deze teleurstelling, bleven de jongens doorgaan. En weer kwamen er kansen om op voorsprong te komen. Dat lukte uiteindelijk door een gegeven penalty. Maik kwam 1 op 1 met de keeper maar werd van achteren neergehaald. Zelf ging hij achter de bal staan en hij knalde hem onhoudbaar in de bovenhoek. Zo gingen we rusten met een 2-1 voorsprong, maar het was nog lang niet gespeeld. Na rust zouden we de wind meer tegen hebben en we konden er ook wel vanuit gaan dat Esto ook zou gaan stormen. Daar werden de jongens onder het genot van een bekertje limo dan ook op gewezen. Gewoon blijven voetballen en werken voor elkaar.
rn
rnEn het voorspelde, gebeurde ook in de tweede helft. Esto werd vaker gevaarlijk en we verloren langzaam ons overwicht waardoor het nog alle kanten op kon. Ondanks dat wisten we de voorsprong nog uit te bouwen, Maik kon een balletje met het hoofd terugleggen voor de voeten van Jay, die dat beheerst kon afronden. 3-1 was toch wel een lekkere stand, maar of we dat vast konden houden was maar de vraag, want we werden bij momenten wel wat verder terug gedrongen. Die jongens staan natuurlijk ook niet voor niks 3e, dus voetballen kunnen we wel. Ze hadden dan ook snel de aansluitingstreffer te pakken met een onhoudbaar schot. Verder hielden we het aardig tegen allemaal om zelf af en toe ook nog een speldenprikje uit te delen. Jammer was het dan ook dat een communicatie stoornis achterin er voor zorgde dat de 3-3 op het bord kwam.
rn
rnNu kon het echt nog alle kanten op. Het spel golfde op en neer, kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Vlak voor het eindsignaal ging Maik nog een keer goed door maar helaas ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. En zo bleef het bij 3-3. Uiteindelijk een terechte uitslag, vandaag hebben de jongens weer laten zien dat ze voor elkaar willen werken en dan is ook meteen duidelijk dat we het dan elke tegenstander lastig kunnen maken.
rn
rnZo eindigt deze eerste competitiehelft waarin we op een 7e plek in de ranglijst zijn geëindigd. Een beetje te laag naar onze zin, er zijn toch wat potjes waarin we de punten te makkelijk hebben laten liggen of zelfs cadeau hebben gegeven. Dat gaan we natuurlijk in de 2e competitiehelft proberen beter te doen, want er zit nog veel rek in de jongens!
rn
rn
 

Verslagen

Terug naar boven