Kansenregen en een spookdoelpunt

01-01-1970
01:00

Deze morgen trokken we met zijn allen naar Ter Aar, voor een potje tegen TAVV JO11-1. Een voor ons onbekende tegenstander, want we zijn ze met ons team nog niet eerder tegengekomen. In deze competitie hebben ze wat rare uitslagen. Winst tegen ARC bijvoorbeeld, maar ook een paar dikke verliespotten. Moeilijk inschatten hoe sterk ze nou echt zijn, maar daar zouden we vandaag wel achter komen.

Het veld was nog lekker nat, waardoor de bal lekker door gleed. Ideaal voor snel spel, dus maar eens kijken of de boys dat ook op de mat kunnen leggen. Meteen na het eerste fluitsignaal zaten we er goed op. Er was veel ruimte, verleidelijk om dan met de bal te gaan lopen, maar combineren is beter, dus proberen om de vrije man te vinden. Dat lukte aardig en TAVV kwam meteen onder grote druk te staan. Na een passje van Jay, kon Shaquil de score openen. Lekker.

We bleven na deze voorsprong goed doordrukken. Kansen kwamen er ook. Een enorm aantal zelfs, maar telkens stond het vizier niet scherp waardoor we de score niet konden uitbreiden. En voetbalwetten zijn al veel vaker genoemd in deze verslagen, als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. En zo kon het dat er ondanks een enorm overwicht en veel kansen toch een 1-1 op het scorebord kwam. We lieten ons niet uit het veld slaan en gingen weer op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook snel met dank aan Maik, die een individuele actie mooi kon afronden.

Maar heel lang hield die 1-2 niet stand. Onachtzaamheidje achterin en plof, 2-2. Het zou toch niet zo'n wedstrijd worden? Maar gelukkig hadden we voor rust de gelijke stand weer ingeruild voor een voorsprong. Eerst was het weer Maik die mooi scoorde en daarna maakte ook Shaquil de tweede van de ochtend. Gingen we toch met een redelijk comfortabele 2-4 voorsprong de rust in en gezien het krachtsverschil en het aantal kansen dat we gehad hebben hadden we niet het idee dat de overwinning in gevaar zou kunnen komen.

Na de limo begonnen we dan ook weer voortvarend aan de 2e helft, uit een assist van Thijs kan Maik zijn hattrick voltooien. Dat zag er weer prima uit, maar verdedigend bleven we wat te slordig. Dus TAVV kon ook alweer snel de 3-5 scoren. Maik maakte daarna zijn 4e en toen werd het toch nog even spannend. Uit een uitbal en een penalty kwam TAVV terug tot 5-6. Berat zorgde voor wat opluchting door de marge weer op 2 te brengen en als slotakkoord wist Stijn ook eindelijk het net te vinden vandaag, waardoor we uiteindelijk met 5-8 van het veld stapte, maar de scheidsrechter had blijkbaar nog een doelpunt meer gevonden en had nog 5-9 op zijn formuliertje staan.

Maakt verder niet uit, gewonnen, maar de score had veel groter uit kunnen en moeten pakken. Op beslissende momenten net niet scherp genoeg voor de goal en achterin. Volgende week volgt de echte test tegen koploper Sportlust en dan komen we daar zeker niet mee weg.