Nog steeds ongeslagen!

01-01-1970
01:00

Wat duren vakanties toch altijd lang als er een paar weekenden geen competitie is gepland. Gelukkig vonden we vorige week nog wel een tegenstander bereid om een oefenwedstrijd tegen te spelen. In Reeuwijk bij RVC werd vrij overtuigend gewonnen met 2-4. Zeker in de 2e helft werd er toen goed gespeeld en uiteindelijk verdiend gewonnen.

Maar wedstrijden om het "echie" zijn toch altijd het leukst.
In de vorige speelronde hebben we koploper Sportlust verslagen en zijn we tot 1 punt genaderd. Ons doel is dus om onze wedstrijden te blijven winnen en hopen op een misstap van Sportlust.

Vandaag staat voor ons de wedstrijd tegen Rohda op het programma. Vorig seizoen zijn we dit team al een paar keer tegen gekomen en werd er redelijk eenvoudig gewonnen. En aangezien Rohda in de stand wat lager staat zijn er altijd spelers die er wat lichtzinnig over denken en dan hoor je geluiden als makkie vandaag in de kleedkamer. Maar als er iets is waarvoor we moeten waken, zie competitie 1e klasse van het najaar, dan is het wel onderschatting. Iedere wedstrijd begint met inzet en strijd, want zonder dan krijg je het tegen elke tegenstander moeilijk.

In het begin van de wedstrijd werd gelukkig snel duidelijk dat de spelers alles gaven. De tegenstander werd vol onder druk gezet. En in balbezit was de veldbezetting goed. De bal ging goed rond, de zijkanten werden goed benut en ook ontstonden er kansen. Maar nog geen doelpunten. Rohda hanteerde vaak de lange bal richting hun snelle spits. Door een misverstand schoot 1 zo'n lange bal door en kon de Rohda spits alleen op Keano af, omspeelde hem knap en schoot raak. O-1 achter, dat was toch wel opvallend gezien het spelbeeld.

Maar hierna volgde er snel herstel en gingen we vrolijk door met aanvallen. Nog voor de rust keerden we de achterstand om naar een 3-1 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Maik en 2x Stijn.
In de rust tijd om wat verbeterpunten te bespreken. Nog sneller de bal rondspelen, het spel verleggen en elkaar een doelpunt gunnen als je medespeler er beter voor staat.

In de 2e helft heeft het team dit zeer goed uitgevoerd. Na een klein kansje met een goede redding van Keano kwam Rohda er niet meer aan te pas. Het doel van de tegenstander werd bestormd en ook doelpunten vielen. Stijn, die de laatste weken erg op dreef is, kon de 4-1 maken uit een vol lopende aanval. Daarna scoorde Jay de 5-1 en Maik met zijn 2e de 6-1. Als Stijn ook nog voor de laatste time-out de 7-1 maakt (zijn 4e van vandaag!) gaat het echt heel hard. In het 4e kwart nopg steeds heel veel kansen en had met gemak de dubbele cijfers gehaald worden. In het laatste kwart hebben we Thijs in de spit opgesteld, zodat hij zijn eerste van het seizoen zou kunnen scoren. Het hele team gunde hem ook dit succes, want ze zochten hem steeds op voor de goal. En wat mooi was het dat Thijs zelfs 2 x kon scoren! Hierdoor werd de eindstand dus 9-1. Een goede uitslag en ook een goede wedstrijd gespeeld, complimenten aan het team! Helaas hoorden we later dat Sportlust ook zijn wedstrijd had gewonnen zodat de verschillen hetzelfde blijven. Op naar Gouda volgende week!