Alphen JO8-2
Siveo '60 JO8-1
30-11-2019
2-13

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Na de goede tweede helft van vorige week tegen Esto, gaan we proberen daarop voort te borduren tegen onze tegenstander van vandaag. Dat is Siveo uit Zegveld. Zij komen met hun JO8-1 op bezoek bij ons.

Vandaag op gewoon gras, dat is ook wel eens lekker al is niet iedereen het daarmee eens. Nadat trainer Bram de opstellingen en tactische aanwijzingen heeft doorgenomen met de boys gaan we het veld op voor de warming up. De spelbegeleidster van vandaag heeft de hele nacht alle regeltjes nog zitten doornemen zodat ook zij goed voorbereid aan de aftrap zou verschijnen :) dus dat komt helemaal goed.

De wedstrijd begint en meteen is het Siveo dat ten aanval trekt. Vandaag beginnen we met gelegenheidskeeper Ruben op doel en die heeft meteen al wat reddingen in huis. Toch weet Siveo al snel de 0-1 te scoren. Dat is het sein voor de jongens om er even een tandje bij te zetten en zelf ook het doel van Siveo op te zoeken. Als snel is het Luuk S met een goede hoge knal die de gelijkmaker op het bord zet. En niet veel later weet Justin op ons voorsprong te schieten 2-1! Het spel gaat heen en weer en beide teams houden elkaar goed in evenwicht. Tot de eerste time out wordt er dan ook niet meer gescoord, door goed verdedigen en keepen aan beide kanten.

Snel wat tips en weer door. Het spelbeeld blijft hetzelfde, evenwicht en niet zo heel veel kansen. Soms wel wat rommelige momenten voor de doelen, maar doelpunten vallen er niet. Tot de laatste paar minuten voor de rust. Opeens liggen er 3 achter Ruben in het mandje en staan we 2-4 achter. Dat is ook de stand waarmee we de rust in gaan en de verdiende limo opzoeken in de kleedkamer. Met dit spel is er nog van alles mogelijk in de tweede helft. Sam is onze tweede helft keeper en Ruben gaat lekker in het veld.

De tweede helft gaat los en vol goede moed en verwachting hopen de trainers en supporters op spektakel. Dat spektakel komt er wel, maar van de verkeerde ploeg. We lijken het spel en concentratie van de eerste helft helemaal kwijt te zijn. Siveo voetbalt ondertussen nog wel steeds zoals ze de eerste helft deden en lopen dan ook uit naar een grote voorsprong. Zelf komen we er niet meer uit, lopen niet meer op onze eigen plekjes en voetballen niet meer als team.

Na de laatste time out gaat Adam nog op doel voor Sam, proberen de trainers de boel nog op te peppen, maar zonder succes. Siveo loopt nog verder uit en uiteindelijk staat er een hoge uitslag op het bord. Heel jammer, want de eerste helft hebben de jongens laten zien dat ze het heus wel kunnen. Volgende stap is dat over een hele wedstrijd laten zien en dat zit hem vooral in de concentratie vast houden en je focussen op het team en de wedstrijd.

Om nog even met een positieve noot te eindigen, de spelbegeleidster was vrijwel foutloos vandaag, dus die zien we graag vaker :)