Altior JO8-1
Alphen JO8-1
07-12-2019
3 - 8

Afgelopen woensdag heeft de JO8-1 i.p.v. een training een oefenwedstrijd gespeld tegen de eigen JO9-2. Een mooie uitdaging gezien de resultaten van de afgelopen periode en een mooie gelegenheid om te zien hoe de spelers zich houden tegen een tegenstander van een jaar ouder.
Na een moeilijk begin met 0-3 achter (of kwam dat door het mannetje meer bij de tegenpartij?? :P) ging het steeds beter lopen. Kwamen we terug in de wedstrijd tot 3-3 via Elian en 2x Luca en wist Jurre ons uiteindelijk via een prachtige vrije trap (via onderkant lat erin) naar de overwinning te schieten!

Een hele mooie prestatie na een hele leuk wedstrijd. Zaterdag weer competitie voetbal tegen leeftijdsgenoten. Al liepen er bij Altior wel een paar grote jongens tussen (misschien toch een paar O9?). Na een succesvolle periode, waarin de spelers als team en vooral ook individueel een goede ontwikkeling laten zien, is het wel zaak om de spelers scherp te houden en zorgen dat ze niet gaan "zweven". Bij de wedstrijdbespreking werd dus duidelijk gemaakt dat er vandaag ook strijd zal moeten worden geleverd. De wedstrijd begint immers weer gewoon met 0-0 en tegenover ons staat een tegenstander die ook erg graag wilt winnen. Verder proberen we te spelen met groot huis in balbezit en van daaruit proberen op te bouwen.

Meteen bij het begin van de wedstrijd pakken we het initiatief. Na een paar minuten openen we de score met een aanval uit het boekje! De bal gaat via verdedigers Corné en Jurre naar Dylan, die op zijn beurt Elian aan het werk zet. Met een mooie passeerbeweging kapt hij zich vrij en passt de bal op de vrijstaande Ryu en die scoort de 0-1. Echt een aanval om van te genieten!!
Maar Altior geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze hebben 1 erg goede speler, die langs onze verdedigers slalomt als Alberto Tomba in zijn beste dagen en de 1-1 langs Quinn schiet. Even later staan we opnieuw op voorsprong als Corné de bal van afstand geplaatst in de linkerhoek schiet, 1-2.

In het 2e kwart zet Altior nog eens aan en scoort opnieuw gelijk, 2-2. Dan is het weer de beurt aan Alphen, na een mooie dribbelactie van Ryu (specialiteit van het huis) speelt hij de bal op links en zo kan Luca ons opnieuw op voorsprong schieten, 2-3. We zijn in dit kwart een beetje terughoudend in de duels en niet helemaal scherp en zo lukt het Altior voor de 3e keer langszij te komen. Ieder schot op de doel gaat erin, overigens onhoudbaar voor Quinn, en zo staat het 3-3. Vlak voor rust opnieuw een schot van de tegenstander maar nu kan Quinn er bij en met een goede redding voorkomt hij een achterstand. En dan breekt de rust aan.

In de 2e helft gaan we proberen de duels wel aan te gaan en er een strijd van te maken. Ook willen we wat meer rust aan de bal. Kijken voordat je een bal passt en niet zomaar een bal wegschieten. In het begin van het 3e kwart krijgt Elian een paar goede kansen, maar met een aantal mooie reddingen van de Langeraarse keeper blijft de stand gelijk. Zelf geven we geen kansen meer weg, Dexx staat achterin zoals altijd te bikkelen en samen met Corné houd hij al het gevaar tegen wat Altior probeert te stichten. Het lukt Alphen in dit kwart echter ook niet om te scoren en blijft het dus voorlopig gelijk.

In het laatste kwart spreken we af dat we gaan kijken waar de meeste ruimtes liggen en de bal daar naartoe proberen te spelen. Kort na de time out mag Jurre vanaf links achter een uitbal indribbelen. Hij ziet Luca rechts voor vrij staan en passt de bal schitterend cross tussen alle verdedigers door. Luca kan nog een paar meter door lopen, maar besluit toch te schieten. En goed ook, want de bal vliegt in de rechter kruising! Prachtig doelpunt en daarmee Alphen weer op voorsprong. Even later dribbelt Ryu er weer lustig op los, passeert 2 tegenstanders en vergoot de voorsprong, 3-5! Altior dringt nog even aan, maar tot echte kansen komt het niet meer. Jurre en Dexx zitten overal tussen en anders is Quinn altijd nog attent om de doorschietende ballen te onderscheppen. We lopen nog uit naar een ruime overwinning. Luca scoort met een mooi lobje over de keeper heen de 3-6, Ryu scoort zijn 3e van de wedstrijd en het slotakkoord is voor Dylan. Hij gaat goed door en schiet den 3-8 binnen.

Laatste kwart was vandaag super (met 5 goals!), daarvoor was het een beetje mat. Volgende week nog 1 wedstrijd in deze poule, thuis tegen Jodan Boys waarin we nog 1 keertje gaan knallen voor de winterstop!