SPV '81 JO8-1
Alphen JO8-2
07-12-2019
6-1

Het is inmiddels wel bekend dat we het een beetje lastig hebben in deze poule. Behalve de tweede wedstrijd tegen Oudewater die erg spannend was, zijn het toch vooral grote uitslagen. Daarbij kunnen we de tegenstander vaak 1 helft goed partij geven, maar en hele wedstrijd lukt nog niet echt. Toch beginnen de jongens voor goede moed en plezier elke wedstrijd weer.

Vandaag gaan we op weg naar het pittoreske Polsbroek. Daar speelt de plaatselijke SPV '81 hun wedstrijden. SPV '81 JO8-1 is onze tegenstander van vandaag en we gaan weer proberen er een mooie pot van te maken. Luuk S. is vandaag onze gelegenheidskeeper van de eerste helft en gaat proberen zijn doel zo veel mogelijk schoon te houden. Nadir en de niet helemaal fitte Justin proberen voorin de doelpuntjes voor ons te maken, Sam begint op het middenveld en Adam en Luuk K. houden de boel achterin in de gaten.

De wedstrijd begint en we starten goed. Goed verdedigen en veel druk op de bal, zoals we in de laatste trainingen veel geoefend hebben. En als we de bal hebben, proberen we het veld groot te maken en elkaar de bal te gunnen. Daar rollen al wat mooie combinaties uit, gevolgd door kansen, maar scoren doen we nog niet. Ook SPV komt nog niet tot scoren door goed verdedigen en goed keeperswerk. Zo gaat het spel op en neer en zijn de twee teams goed aan elkaar gewaagd. Toch is het de tegenstander die voor de eerste time out de score weet te openen.

In de time out weer de nodige tactische aanwijzingen en de wissels. Daarna snel door en proberen de stand gelijk te trekken. Die kansen zijn er wel, maar we weten jammer genoeg niet te scoren. Hun laatste man is de beste speler en ruimt een hoop op en komen we er wel door dan is daar nog een keeper die veel stopt of staat ons eigen vizier niet op scherp. Ondertussen komt SPV er wel gevaarlijk uit en door wat momentjes van net niet goed genoeg doorzetten door ons, weten ze nog twee keer te scoren, waardoor de achterstand groeit naar 3-0. Voor rust na weer een goede aanval krijgen we nog een groten kans. Ruber wordt na een goede actie omver gelopen, vrij trap voor ons. Adam staat achter de bal en schiet hem hard op doel, maar weer is het die keeper die goed red. 3-0 is dan ook de ruststand, maar dat is wel een beetje vertekend, want het is echt een gelijkwaardige pot en het had net zo goed 3-3 kunnen zijn.

In de rust weer de limo en nog wat puntjes op de i zetten. Luuk K. gaat op doel de tweede helft. Dat het gelijkwaardig is, blijkt wel uit het derde kwart. De meeste aanvallen worden door de verdediging onschadelijk gemaakt, er zijn wel wat kansen te noteren maar gescoord wordt er nog niet. Wel is het erg spannend, want je voelt gewoon, als we nu scoren kunnen we het misschien nog omdraaien. Na de laatste time out en de laatste wissels zetten we alles op alles. Dat we daardoor achterin meer risico lopen is daarvan een logisch gevolg en SPV profiteert daarvan. Ze weten twee keer te scoren en lopen uit naar 5-0. Onze jongens geven niet op en eindelijk is daar de verdiende eerste goal. Luuk S. weet de bal in het hoekje te schieten buiten bereik van de keeper, 5-1.

Dit geeft weer extra energie en we doen er alles aan om nog meer te scoren. Ruben gaat goed door aan de rechterkant en komt met een mooie voorzet. Luuk S. kan hem net niet binnenwerken. Er ontstaan nog wat hachelijke momenten voor beide doelen daaruit weet SPV wel te scoren, maar wij niet meer. En dat is eigenlijk het verhaal van de hele wedstrijd. Een gelijkwaardige tegenstander, alleen weten zij wel te scoren en wij vandaag niet zoveel.

Goed gespeeld, dingen waarop we getraind hebben komen af en toe ook al terug in de wedstrijd en dat is goed om te zien. De concentratie was ook de hele wedstrijd goed en niet maar 1 helftje, dus ook daar zit winst. Zaterdag nog het laatste potje tegen Woerden, waarin we weer gaan proberen een goed resultaat te halen.