Alphen JO8-1
Jodan Boys, de JO8-1
14-12-2019
7 - 5

En dan is het zover. De laatste wedstrijd in deze 1e klasse poule. Een poule waarin Alphen gegroeid is, zowel als team als alle spelers individueel. Na een valse start volgden er louter overwinningen. En door de resultaten van de concurrenten (via hoor en wederhoor aangezien de knvb geen standen bijhoudt?, weten we dat een overwinning op Jodan Boys, tegenstander vandaag, voldoende is voor het kampioenschap.

We beginnen de wedstrijd met Quinn op doel, Dexx en Jurre verzorgen de opbouw vanuit de verdediging, Dylan is de verbindende middenvelder, Luca en Elian zijn de aanvallers en gaan proberen te zorgen voor de doelpunten. Corné en Ryu starten als wissel.

Na een scherpe warming-up begint de wedstrijd. Er staat een harde zijwind die het voetballen best lastig maakt. In de openingsfase is het vooral aftasten, het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. We komen wel steeds dichter bij het Goudse doel, maar de schoten missen de nodige kracht of richting. Als halverwege de bal bij Elian komt, weet de JB keeper zijn eerste schot nog te keren. Maar Elian zet goed door, zijn 2e poging wordt nog op de lijn geblokt door een verdediger maar zijn 3e poging gaat er wel in. Daarmee zet hij Alphen op het juiste spoor, 1-0!
Maar even later bij een corner tegen zien we de beste speler van JB over het hoofd en met een mooi hard en en hoog schoot schiet hij de 1-1 binnen.

In de time-out bespreken we snel wat goed gaat en wat beter kan. Het druk zetten mag in ieder geval een stuk feller. Ryu vervangt Elian en Corné gaat Dexx helpen met verdedigen i.p.v. Jurre. De aanwijzing druk zetten hebben de spelers goed begrepen. In het 2e kwart beginnen we erg goed. Want binnen 2 minuten staat het al 3-1 door 2 goals van Luca. Bij de eerste doorziet Luca een breedtepass van JB en 1 op 1 met de keeper tikt hij de bal met zijn rechter in het hoekje. En bij de 2e onderschept Luca een uittrap van de Goudse keeper en straft dit foutje direct af.
Corné, Dexx en Quinn hebben achterin alles onder controle. Al gaat het voorkomen van meer tegendoelpunten soms met wat kunst en vliegwerk. Al liggend op de grond weet Dexx de bal nog van de lijn weg te werken. Dylan zit op het middenveld ook overal tussen en zet onze aanvallers Ryu en Luca vaak aan het werk.

Halverwege het 2e kwart passt Dexx van achteruit de bal prima in de loop mee van de diepgaande Luca. Luca komt daarmee weer 1 op 1 met de keeper en om deze boodschap kun je hem wel sturen, want dit keer rond hij het beheerst af met links. En even later laat Luca zien dat hij vandaag erg op dreef is, want hij scoort ook de 5-1. Door goed doorgaan van Dylan raken de Jodan Boys verdedigers in de war en via een flipperkast carambole krijgt Luca de bal opnieuw mee voor een 1 vs 1 situatie, die hij opnieuw keurig beheerst afrondt met links. Een ruime voorsprong, zo denklen de mannen in het veld er ook over. De concentratie ebt wat weg en in de laatste minuut kan de tegenstander nog terugkomen tot 5-3. Toegegeven, het zijn 2 prachtige goals.

Deze laatste 2 goals waren jammer en wat onnodig, want qua spel zijn we de betere partij. Deze tegentreffers zetten ons wel weer op scherp en we spreken af dat we meteen na de rust vol gas er weer tegenaan gaan. Uit de kleedkamer wacht ons nog een pittig hagelbuitje en als die voorbij is beginnen we weer. En dit doen we voortvarend. Jurre is in het veld gekomen voor Dexx en Elian heeft Luca vervangen. We zijn erg scherp in dit 3e kwart. Het veld wordt klein gemaakt bij balverlies en we zitten er bovenop als JB de bal heeft. Daardoor heeft Quinn nauwelijks iets te doen. En bij balbezit maken we het veld groot, zodat er ruimte ligt om aan te vallen. Als Corné de bal onderschept, heeft hij een mooie diepe pass in huis. Daarmee beland de bal bij Elian die zo kan doorlopen richting doel en met een mooi bekeken schot vergoot hij onze voorsprong, 6-3. Even later besluit verdediger Jurre van afstand op doel te schieten. Als de JB keeper de bal laconiek probeert tegen te houden mislukt dit zodat Jurre ook weer een goaltje kan bijschrijven. Daarmee is de stand 7-3, dat kan toch niet meer fout??

In het laatste kwart proberen we door te zetten. Maar de spelers lijken al bezig te zijn met het feestje van het aanstaande kampioenschap. We zijn niet meer zo scherp als eerst, daardoor lukt het niet meer om zelf doelpunten te maken. Het lukt Jodan Boys nog wel om 2 x te scoren. Opnieuw gebeurt dit door matig uitverdedigen van onszelf van achteruit. Dat is een mooi verbeterpunt die we meenemen voor na de winterstop. Het wordt dus nog 7-5, maar verder wordt het niet meer spannend. De zege is binnen gehaald, een compliment voor de spelers hoe ze ook deze wedstrijd weer hebben gewonnen. Hoe ze zich hebben ontwikkeld, maakt me een trotse trainer. Benieuwd zijn we naar de nieuwe indeling, of we een niveau hoger gaan spelen en hoe we ons zullen houden als we in de hoofdklasse gaan uitkomen. Maar voor nu telt duit allemaal niet, het is mu tijd voor een feestje! Door de ouders is gezorgd voor champagne in de kleedkamer, er wordt gezongen, gejuicht en gezellig patat gegeten in de kantine. Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen! Wat is dit een mooi groepje bij elkaar!