Wedstrijdverslag Schoonhoven JO11-2 - avv Alphen JO11-2

Scheidsrechter:   B. (Bianca) van Donselaar
Zaterdag 01 februari 2020

Wedstrijd: Schoonhoven JO11-2 - avv Alphen JO11-2
Aanvang: 08:30 uur
Spelers: Mexx, Naut, Wessel, Stin, Aiden, Pim, Tristan en Danny

Net zoals vorige week was het vandaag weer vroeg op voor de 2de wedstrijd van de competitie.
Na overleg met directeur voetbalzaken werd er besloten dat er rechtstreeks vertrokken mocht worden richting Schoonhoven.
Na 2 afmeldingen werd er vrijdag avond al een spoedbericht uitgegaan naar de spelers dat ze op tijd naar bed moesten. Geen wissels dus de 8 die er waren moesten een hele wedstrijd spelen.
Aangekomen bij Schoonhoven verzamelden we in de kleedkamer en de trainer zag dit keer ontspannen gezichten. De spelers pepte elkaar op en na nog wat tactische aanwijzingen liepen we richting het veld.
Aftrap was voor ons en we speelden de bal keurig rond. De tegenstander, die een paar reuzen had rondlopen verdedigde fel met handen en voeten. Onze helden waren daar natuurlijk niet van gediend waardoor ze eigenlijk een beetje van slag raakte. We kregen kleine kansjes maar door de het felle verdedigen van de tegenstander lukte het ons niet om te scoren. Maar ook onze helden hadden het goed staan en verdedigden goed op de bal. Wat kleine plaagstootjes van de tegenstander maar ook hun lukte het niet om te scoren. Na zo ruim 20 min spelen lukte het de tegenstander dan toch om te scoren. Een afstand schot die gedragen werd door de wind die duidelijk aanwezig was werd het 1-0. Maar de helden gaven de moed niet op. Door goed combinatie spel en mooie 1-2tjes domineerde onze helden de rest van de 1ste helft. In de 25ste min werd het mooie spel van onze helden dan eindelijk beloond. Over schijven ging de bal en gingen we met 1-1 de rust in. In de rust die we genoodzaakt op het veld moesten houden kwam de frustratie van onze helden een beetje los. Met woorden zoals "die grote achterin die duwt in me nek" en "ze schoppen me" waren onze helden duidelijk van slag. Ook zag de trainer dat de helden een beetje moe aan het worden waren. Na een drankje en woorden van laat je niet gek maken en laat de bal het werk doen zodat je geen duel hoeft aan te gaan begonnen we aan de 2de helft. De helden bleken er zin in te hebben en gingen volop in de strijd mee. Ze gingen de duels aan en schroomde niet om een duwtje terug te geven. Het spel zag er goed uit en de helden bleven voetballen. Op een hele ongelukkige manier kwamen we wederom op achterstand 2-1. Maar de blikken van onze helden stonden op oorlog. Hier en daar liepen een aantal van onze helden mank maar ze gingen door en door. De trainer schreeuwde wederom zijn longen uit zijn lijf om ze bij te staan. En met een klein beetje geluk en op dezelfde manier zoals de tegenstander scoorde maakte wij de 2-2. Onze helden waren niet meer te stoppen. Ze gingen door en door en kregen opgelegde kansen. Maar helaas werden die mooie kansen niet beloond. In de laatste 5 min gingen onze helden vol op de aanval. ze wilden die 3 punten mee naar huis nemen. En dat lukte ook. Door een collectief samenspel en een team die voor elkaar door het vuur gaat werden de helden eindelijk beloond met een 2-3 voorsprong.
De laatste minuten waren nog spannend, maar onze helden speelden het slim uit. Toen het fluitsignaal klonk voor einde van de wedstrijd vlogen onze helden elkaar in de armen. Een wedstrijd met strijd passie vechtlust en teamwork was het en onze trouwe toeschouwers werden hierop beloond. Strompelend maar wel verdiend liepen onze helden juichend richting hun trouwe aanhang die er maar weer stonden zo vroeg s'morgens langs de lijn. Onze complimenten hiervoor. Ze mogen de komende 4 weken wel uitslapen op zaterdag want de KNVB heeft besloten om een maand pauze in te lasten.
Een mooie dag vandaag en de trainer is zeer trots op deze helden.
Op 07 Maart zullen we er weer staan want dan spelen we thuis tegen Floreant JO11-2.