Bernardus JO9-2
Alphen JO9-3
29-08-2020
10-1

Na de Corona break en de zomervakantie is het vandaag eindelijk tijd voor een voetbalwedstrijd. De omstandigheden zijn ideaal deze zaterdagochtend. Bernardus ontvangt ons met een strak biljartlaken van geurend ochtendgras. De regenbuien van de voorgaande dagen hebben een prachtige licht vochtige ondergrond achtergelaten. Dat is goed te merken de bal rolt snel en is gelukkig voor ons team JO9-3 geen onbekend voorwerp!

Vandaag dus de oefenwedstrijd tegen Bernardus JO9-2. Een mooie vereniging met dito accommodatie. De eerste wedstrijd van ons team in deze formatie en gelijk al een echt team gevoel. Alle spelers zijn ruim op tijd aanwezig op de met elkaar afgesproken plek en een grote groep opgewekte, enthousiaste en energieke ouders zijn als supporters aanwezig.

Eerst een woord van dank aan Diana voor het op korte termijn maken van de namen kettinkjes voor aan de trainingsjasjes! Deze namen kettinkjes maakt het onderlinge team gevoel erg groot. Bas, Marijn en Ruben waren er gelijk blij mee. Merci! (Binnenkort volgen die voor onze nieuwe aanwinsten Michel en Hessel).

Na de warming up volgt in de wedstrijdbespreking dat we deze oefenwedstrijd gebruiken om lekker veel te oefenen en te leren met en van elkaar. Alle spelers knopen in hun oren dat ze acties moeten uitproberen. We beginnen met Noud op goal, Marijn en Kevin als verdedigend blok achterin, Bas mid-mid en Ruben en Sven in de aanval. De eerste 10 minuten lijken we goed mee te voetballen en komen ook vaak richting het doel van de tegenstander. Helaas na een aantal goede wissels aan de zijde van Bernardus staan we plotsklap 3-0 achter. Spijtig genoeg wordt de goal van Ruben niet gegeven. Het is zoals het is, de VAR had geen dienst vandaag en de voor de rest uitstekende spel leidende spelleider heeft het laatste woord. Goed leermoment!
Vijf minuten voor de rust wisselen we snel Michel voor Kevin. We proberen wat meer te combineren met elkaar, maar helemaal lukken doet dit nog niet in de eerste helft. Na nog twee goals van Bernardus staat het 5-0 bij rust.
Na de rust: Vuurwerk! Noud op doel, Ruben en Michel in de verdediging, Bas mid-mid. Marijn en Sven in de aanval. In de 25e minuut perfecte aanval opgebouwd door het team over meerdere schijven en Marijn mag hem binnenschieten. Het gejuich is niet van de lucht en iedereen viert het met elkaar.
Helaas is het ons niet gegeven om de hele wedstrijd om te buigen en in het laatste kwartier weet de tegenstander toch nog 5 maal te scoren. Eindstand 10-1 helaas is de tijd op, feliciteren we onze gasten uit Hazerswoude-Rijndijk voor de mooie oefening en nemen na het nemen van de pingels sportief afscheid. Hadden we maar.... en als we nu.... bespreken we later met elkaar, maar dit is nu ook eenmaal voetbal en hoort erbij. Zeker op deze leeftijd.
Het is ontzettend knap dat dit nieuw samengestelde team zonder dit te moeten benadrukken alles heeft gegeven voor en met elkaar. Wat een teamspirit en een grote weerbaarheid.
Kortom: heel veel mooie aanvallen, prachtige acties, puik stevig verdedigingswerk en klasse keepwerk en een mooie uitgespeelde goal gezien.
Volgende week de buren topper tegen Alphia JO9-3 en weer met enthousiaste ouders. Voetbal is van ons samen. Trots op iedereen!