Moeizaam maar toch verdiend 3 punten rijker

Bernardus JO13-1
Alphen JO13-1
05-09-2020
1 - 3

Scheidsrechter:   H.C.M. (Bert) Meijer
Nieuwe zaterdag, nieuwe wedstrijd. De mooie overwinning van vorige week smaakte naar meer, vandaag weer op zoek naar een driepunter. Tegenstander Bernardus JO13-1 is evenals Valken '68 van vorige week ingeschreven in de 1e klasse, dus op papier weer een moeilijk karwei. Maar vorige week hebben ze laten zien dat op papier niet telt, op het veld moet het gebeuren. Vol vertrouwen werd dan ook afgereisd naar Hazerswoude Rijndijk. Met 15 spelers was het team helemaal compleet vandaag en met weer een week extra training in de benen gaat de conditie ook weer omhoog. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie pot voetbal en de supporters zaten er ook alweer klaar voor.

Na het eerste fluitsignaal bleek het toch allemaal even anders te lopen dan vorige week. Het spel was onrustig van beide kanten, veel balverlies en vaak werd het spel door de scheidsrechter stilgelegd voor (vermeende) overtredingen. Van het verzorgde spel van vorige week waar de bal van voet tot voet ging en ze de tegenstander compleet de wil oplegde was nu geen sprake. Sterker nog, Bernardus was zeker in de beginfase de betere partij en kreeg ook kansen. Uit één van die kansen kwamen ze ook verdiend op voorsprong. Dat was even een domper, maar ook het sein om er nog een schepje bovenop te gooien. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat, de mouwen op stropen en wat extra vechtlust tonen. Dat werkte, want langzaam trokken ze het initiatief naar zich toe. De slag op het middenveld werd steeds vaker gewonnen en langzaam kwamen ze steeds dichter bij het Bernardus doel. Kansen kwamen er ook, maar werden vaak afgevlagd voor buitenspel. Totdat Geovanni vrij voor de keeper werd gezet door Mick en de bal beheerst langs de keeper schoof, 1-1! Ontlading bij de jongens en snel doorgaan want ze voelden dat er nog meer in zat. En meer kwam er ook, want de 1-2 was vrijwel een kopie van de 1-1, weer Geovanni vrij voor de keeper en weer was hij beheerst en schoof hij de bal langs de keeper, 1-2! En de ontlading bij de jongens was nu nog groter. Zonder groots te voetballen op karakter toch de achterstand omgebogen. Met die kleine voorsprong klonk ook het rustsignaal.

In de tweede helft werd de lijn van de eerste helft doorgezet. Met als belangrijkste verschil dat de lucht er bij Bernardus wel een beetje uit was en onze jongens meer de controle kregen. Nog steeds zonder groots te voetballen, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met hoeveel ruimte je van een tegenstander krijgt. Wel kwamen er weer kansen, Stijn kon zijn snelheid regelmatig gebruiken net als Stan aan de andere kant, maar de laatste pass en afronding waren echter nog niet zo scherp. En als het wel een keertje lukte stond of de goed keepende keeper van Bernardus in de weg of paal of lat. Het duurde tot de eindfase van de wedstrijd voor we echt konden profiteren, weer stond de paal in de weg bij een schot van Bas, maar via de paal viel de bal voor de voeten van Stan die de bal voor het intikken had en dat ook koeltjes deed. De rest van de wedstrijd werd zonder al teveel problemen uitgespeeld, Nizar moest nog een paar keer handelend optreden maar hield zijn doel verder schoon en ook aan de andere kant werd niet meer gescoord. 

Hoewel zeker in het begin moeizaam, uiteindelijk toch een verdiende overwinning. Dit Bernardus was ook wel een iets sterkere tegenstander dan vorige week, maar het resultaat is simpelweg 2 gespeeld 6 punten. Nog een laatste horde op weg naar de volgende ronde in de beker en die horde moet zeker te nemen zijn!

De razende reporter.
 

Verslagen

Terug naar boven