Meerburg JO9-5
03-10-2020
2-9

Zaterdagochtend 3 oktober 2020 de herfst is duidelijk aanwezig in Zuid-Holland en het is ook nog eens oorverdovend stil langs de lijn. Alle acht team toppers zijn ruim op tijd aanwezig maar wegens de terecht aangescherpte corona maatregelen zijn er geen supporters langs de lijn. Zal dit als last gaan drukken op het team dat energie krijgt van de aanmoedigingen door de trouwe fans langs de lijn?

Het is 8:20 uur en we hebben er nu al allemaal zin in! Helaas is de tegenstander er pas om 8:45 uur. De wedstrijdspanning bleef dus nog heel even uit. Met onze gedachten nog vol bij de winst van verleden week uit tegen ARC beginnen we aan de warming up. Eerst penalty’s schieten om kracht en richting in ons stand- en schietbeen te krijgen. Daarna gaan de aanvallers de keeper helpen opwarmen en de andere zes kanjers schieten zich warm door te passen en aannemen binnen de 7 meter. Ruud is vandaag de spelbegeleider en haalt het team Meerburg naar ons veld.

Na de warming up allemaal geconcentreerd de wedstrijdbespreking in:

Bram haalt waar we allemaal aan denken aan:“Vorige week hebben we gewonnen! Quiz vraag: hoe hebben we dat gedaan?” Iedereen weet om de beurt input te geven:
Bas: kappen en draaien.
Klasse mannen dit hebben jullie al goed in het hoofd. Bram en Arjan luisteren en willen nog iets horen waarom we hebben gewonnen. Namelijk concentratie en teamwork, 40 minuten ogen op de bal. Waar je ook staat. Wat je ook doet. Altijd je ogen op de bal. Actief meedoen met het hele team!

Verder willen we zien dat:
1. er in twee en drietallen wordt gevoetbald;
2. keeper praat met je verdedigers;
3. middenvelder praat met je aanvallers.
(Toch leren ook Bram en ik van de jongens, we gaan ons beperken tot 2 a 3 hoofdzaken de volgende keer. In het verloop van de wedstrijd zal blijken waarom.)

Arjan wil het team verder op scherp: “Wat gaan we vandaag doen?” Het team schreeuwt: "Winnen”.

We beginnen met Noud als trouwe sluitpost op ons doel en in de verdediging Thijs en Michel, Sven als aanvallende middenvelder en Bas en Marijn als ‘vleugelspitsen’. Ruben en Kevin coachen aan de zijlijn tot hun eerste invalbeurt bij de eerste time-out. Ruud geeft het sein en we gaan van start met het bezoekende team aan de aftrap.

Het gaat gelijk op. Maar we merken dat iedereen moeite heeft met zijn positie te houden. Het positiespel is er wel maar gaat nog niet zo heel soepel. We reageren op de tegenstander in plaats van zelf de leiding te nemen en het voetbal op de helft van de tegenstander te brengen en te houden. Daar is de zevende minuut en de tegengoal valt en het staat nu 0-1. We proberen van alles en zetten gewoon de schouders eronder er is geen man over boord. Echter het beetje geluk bij de doelgerichte acties blijft uit. Met 0 - 1 achter gaan we de eerste time-out in.

Eerste time-out:
“Wat gaat er goed?” We houden het graag positief. Er gaat heel veel goed. Maar positiespel gaat lastig en we zoeken naar onze taak. We coachen elkaar veel maar echt als je zelf al niet heel lekker gaat wil het soms moeilijk zijn dat wil natuurlijk niet zeggen dat we opgeven. Kom op, we willen winnen! Zo zie je maar weer sfeer zegt ook veel het niet spelen met publiek heeft ook invloed. We geven aan dat we gewoon lekker moeten gaan voetballen dan lukken dingen vanzelf, lol maken en goals scoren! De trainers hebben makkelijk praten toch krijgen we de spelers mee! Motiveren is bij deze toppers goed te doen, ogen op de bal en gas d'r op!

Kevin komt er in voor Sven als aanvallende middenvelder en Ruben komt voor Michel naast Thijs. Gedurfde opstelling en dat is goed want door proberen kunnen we leren! We vechten ons terug in de wedstrijd. Vergeten zelfs de bal van midden uit te nemen als we het spel hervatten na een tegendoelpunt. We zijn hard als team aan het werk, druk en gretig tegelijk. Alles kan nog. Er wordt goed gekeept, helaas blijven onze schotkansen uit. En verdedigend komen we tegen de een sterk en sportief Meerburg tekort. Onze tegenstanders zijn lichamelijk voetbal gewend en hun aanvallende acties zijn zeker niet slecht. We gaan uiteindelijk rusten met een 0-5 achterstand.

Met zoete limonade in de hand en twijfel in het hoofd (het ging vorige week super magisch, hoe kan dit nou?) proberen de acht toppers te luisteren naar de trainers. Weer vragen van de trainers: “Wat gaat er goed, wat kan beter?” Onze toppers van jo9-3 kijken een beetje naar elkaar, “We staan op elkaars plek?” Kevin komt met de belangrijkste opmerking: “We voetballen op onze helft in plaats van die van de tegenstander”. Bingo goed gezien en daar moeten we van leren want wij kunnen dat anders! Hoog tijd dat we als team weer het stuur vast pakken. We gaan voetballen op de juiste helft en de tegenstander onder druk zetten. Arjan geeft aan het is 0-0 alles kan nog, knoop dat in je oren, we kunnen dit gewoon winnen.

Sven neemt de plaats in van Noud en gaat op doel met voor hem de verdedigers Michel en Noud. Op het middenveld Kevin als aanvallende middenvelder met in de aanval de vleugelspitsen Bas en Ruben. Thijs en Marijn nemen even pauze. We beginnen het derde kwart van de wedstrijd. Veel aanvallend voetbal. Helaas in de 25e minuut de 0-6 om de oren. Daarna neemt Kevin de bal uit en weet Ruben prachtig te vinden. Met kracht in het schot vuurt Ruben de bal op de goal van de tegenstander en daar is de welverdiende goal en dat maakt het 1 – 6. Dat hadden we allemaal nodig en het gejuich echoënd op veld drie maakt de jongens blij. Here we go! Michel En Noud staan knap te verdedigen en sluiten mooi aan mee naar voren. Bas trekt verdedigers van links naar rechts en speelt met zijn acties ze het bos in. We spelen weer breed en op de helft van de tegenstander. Gaat goed zo en dar is de laatste time-out.

We spreken af nog 10 minuten voluit met gas op de lolly te voetballen en flink te gaan schieten op het doel van Meerburg. We hebben weer zelfvertrouwen zie je dat teamwork werkt! Michel neemt het stokje over van Noud in de verdediging en Bas maakt plaats voor Marijn. Thijs en Michel weer als verdediging achter, Kevin mid-mid en voorin de dynamische broers Ruben en Marijn in de aanval.

Maar Meerburg geeft zich terecht niet zomaar over ze gooien het tempo omhoog en toen viel ons plan in duigen. In de 31e minuut een fraaie tegengoal. Geen houden aan. Toch doen we gewoon alsof het niets is de schouders eronder en trekken onze sokken op! Thijs staat als een huis op z'n plek. Controleert de verdediging. Ons antwoord volgt door een knappe aanval van Marijn, Kevin en Ruben. Ze stonden alle drie goed en spelen een prima opbouw uit naar een vloeiende aanval. Ruben kijkt en haalt uit. Hard in de rechter onder hoek en de 2 tegen 7 verschijnt op het spreekwoordelijke scorebord. We doen wat we geleerd hebben en doen ons best samen en met elkaar. We gebruiken de zijkanten goed maar laten hierdoor teveel ruimte bij een tegenaanval. Er wordt nog 2 keer gescoord door Meerburg. Deze sportieve wedstrijd eindigt met 2 – 9 in het voordeel van Meerburg.

Na de wedstrijd volgen de penalty’s. Avv Alphen laat zien dat we wel degelijk kunnen scoren. We schieten ze praktisch allemaal raak en Sven weet er ook een aantal goed te blokken. Mooi Noud en Sven echte penaltykillers.

We hebben deze wedstrijd dan wel niet gewonnen maar we hebben belangrijke zaken de afgelopen weken geleerd en die passen we in onze wedstrijden toe soms goed, soms beter en af en toe heel best! De wil en de inzet waren weer 110% aanwezig we moeten volhouden want de stijgende lijn blijft herkenbaar aanwezig. Bedankt team jo9-3 voor jullie tomeloze inzet en Ruud bedankt voor de spelbegeleiding. Supporters (ouders) we missen jullie, stay safe en tot gauw.

Volgende week zaterdag 10 oktober spelen we een oefenwedstrijd thuis tegen PVCV JO9-5 uit Vleuten. Aftrap is om 9:00 uur. Dit valt mooi tegelijk met de open dag bij de Guppen!