10-10-2020
1-5

10 Oktober, oefenwedstrijd thuis tegen PVCV Jo9-5 Vleuten.
Stralend herfstweer.
Robin doet de warming up met Noud, Bas, Michel en Thijs. Bram schiet met de eerste twee aanvallers Kevin en Sven Keeper Marijn warm.
Het lijkt wel een feestje. Mooi weer, perfecte grasmat we hebben er zin in.
Naast ons publiek missen we vandaag Arjan en Ruben. Arjan is met zoon Tim voor het eerst bij de pupillen. Waar is Ruben? Ruben voelt zich niet lekker. Als welkome aanvulling hebben we vandaag Mart als spelbegeleider en Robin als medetrainer.

We beginnen met Noud en Bas in de verdediging. Michel als aanvallende middenvelder. Links voor Kevin, Rechts voor Sven.

Doel van vandaag.
Werk in twee en drietallen
Praat met elkaar.
In de goal pegelen

We beginnen sterk. Goed voetbal. Veel initiatief van beide zijden. Marijn trapt de ballen lekker uit en houd doelgerichte acties goed tegen. Noud en Bas ruimen lekker op, op het achterveld. Noud dist zijn tegenstanders. Draait lekker bij ze weg en herovert elke bal op het rechter achterveld. Bas op zijn beurt houdt zijn linker achterveld schoon en trekt mooi op met Noud en bouwt aanvallen verder op tot zeker het middenveld. Michel beheerst het middengebied, sluit goed aan bij tegenaanvallen en valt goed mee aan met Sven en Kevin. Sven en Kevin zijn veel aan de bal. Maar door goed verdedigingswerk van de tegenstanders komen ze net niet tot scoringskansen.
Robin en Bram bevestigen dat er lekker gespeelt wordt. Nu nog doelkansen creëren.
Mart controleert de wedstrijd perfect. En na 10 minuten is daar de eerste timeout.

Mannen we gaan goed. Probeer wel je plek te houden. Als je niet vrij staat kun je geen bal ontvangen. Ga zo door. Heerlijk voetbal!
11e speelminuut gaat in. We mogen weer.
Thijs gaat links voor spitsen en neemt de rol van Kevin over. We zijn heel druk met bal veroveren. En vervolgens proberen we aan te vallen. Het elkaar vinden gaat vaak goed. Onze tegenstanders hebben net zo veel zin als ons in de pot. En geven zich nog lang niet gewonnen. De 12e minuut is daar de eerste tegengoal. Dat was niet helemaal ons plan. Echter die tegengoal poetsen we zo weer weg. Of toch niet? We openen opnieuw met Michel en gaan in de aanval. Het is zoeken naar de juiste opbouw. Aan wie moeten we de bal kwijt? Iedereen roept elkaars naam. En kiezen is niet makkelijk met zoveel keus. Aandachtspuntje voor de coaches. Gaan we wat mee doen. Er wordt flink gevochten op alle plekken van het veld. Door vaak 8 man bij elkaar. ’T Heeft soms iets weg van Rugby. De 27e minuut weet een aanvaller vrij te breken en zorgt voor een 0-2 stand op het scorebord. De stand waar we de rust mee aangaan.

Druk met omkleden van de keepers, het verdelen van de limo en de verassing ‘waar komen de coaches nu mee’, vliegen de 5 minuten rust voorbij. We weten van elkaar goed wat de ander beter kan doen. Gelukkig brengt Robin wat rust er in.
Mannen we gaan niet zomaar die bal wegschieten. Als je roept en je krijgt de bal niet. Geen probleem. Doorgaan. Je draagt altijd bij aan een aanspeelmogelijkheid.
Thijs en Kevin hebben het over geweldige acties die gemaakt zijn. Goede instelling. Here we go. Iedereen weet z’n plek? Mooi we gaan er voor.
We vervolgen de tweede helft (21e minuut) met Noud op het doel. Marijn en Bas in de verdediging. Michel in het midden. Kevin rechter spits, Thijs linker spits.
Iedereen staat goed. Af en toe vergeten we als we de bal niet hebben toch naar de bal te kijken. Actief meedoen 40 minuten met 140% inzet is ook best zwaar. Hoe dan ook, we gaan lekker. Sterke start. Twee handige spitsen van de tegenpartij krijgen er knap twee in bij Noud. Noud staat goed te keepen. Een goal is een goal. Niets aan te doen. Met 04 gaan we de laatste time out in.

Robin en Bram bepalen de met z’n allen aanvallen en verdedigen tactiek. Onthoud je plekje. Daarbij remmen los , de beuk er in. Thijs geeft aan er twee in te willen gaan pegelen.

De laatste 10 minuten. Michel maakt plaats voor Sven. Kevin pakt de aanvallende middenveld positie over. Sven staat wederom rechts voor en naast Thijs. In de aanvallende rol gaat hij samen met Kevin en Thijs zorgen voor vuurwerk.
Er wordt knap terrein gewonnen en daar is Kevin na een corner van Marijn met een prachtig hoog hard schot op het doel. Wat doet die keeper nou. Hij pakt em. Da’s jammer. Die had meer verdient. Goede actie. Met z’n allen dreigen we in het strafschopgebied van de tegenstander. Met goede passingsbewegingen en een knappe afwerking wordt het 0-5 voor de goede spelers uit Vleuten. Onze mannen worden feller, de tegenstander ook. 3 minuten voor het eindsignaal is er een 1 minuut durend balgevecht. Thijs staat als een hyena vrij en al stormen er 3 man op hem af zoals geleerd hard en geplaatst verdwijnt de bal in de rechter hoek laag en ongrijpbaar. Goed schuin naar het doel getrokken en hard gepegeld.
De grasmat trilt daarna 20 seconden. Met allemaal blije gezichten zetten we de wedstrijd voort. Nog 3 minuten is het genieten en dan is het Mart die ons meeneemt naar de penaltyreeks. De wedstrijd zit er op. 1-5 eindstand.
Verliezen vinden we niet heel erg leuk en de strafschoppen nemen we met beetje ‘de pest er in’. Ze hadden nog graag doorgegaan zoals in de laatste 10 minuten. Het lijken niet alleen voetballers, het zijn het ook. Sportief nemen we afscheid van de tegenstander. We genieten na van de mooie goal en onze sportieve ochtend! Arjan en Ruben tot volgende keer. Robin en Mart bedankt voor de niet saaie en goede AVV Jo9-3 voetbalochtend!
Aankomende maandag en woensdag is er nog voetbal. Zaterdag 17 en zaterdag 24 oktober zijn er GEEN wedstrijden.