De bal rolt weer!

Alphen JO9-2
Alphense Boys JO9-2
05-06-2021
6-6

Lang hebben we er op moeten wachten, maar eindelijk is het weer zover! "Echte" wedstrijden tegen andere clubs. In de zogenaamde Regiocup, bijten we het spits af tegen buurman Alphense Boys JO9-2 (en er volgen nog 2 Alphense derby's!). Het is niet alleen voor het team als geheel leuk om weer te kunnen spelen, voor Ezra is het extra leuk, want voor hem is het zijn eerste echte wedstrijd!

Tegen dit team hebben we eerder al een keer geoefend, zij speelden 2e klasse, en waren we behoorlijk kansloos. Eens kijken of we dat vandaag beter kunnen doen. We hebben er zin dus laten we maar snel beginnen! Door de afwezigheid van de zieke Adam, ziet onze verdediging er iets anders uit, Ryan staat op zijn vertrouwde plekje, maar hij heeft nu Ezra naast zich, samen gaan ze proberen de aanvallers van Alphense Boys af te stoppen. Dat gaat nog niet zo makkelijk, want het zijn goede en gevaarlijke spelertjes. En al snel spelen ze de eerste kansen bij elkaar. Tygo weet nog een paar keer te redden, maar uiteindelijk lukt het Alphense Boys toch om hem te passeren. Dat doen ze twee keer achter elkaar zodat we al tegen een 0-2 achterstand aan koekeloeren. Gelukkig laten wij ook af en toe onze tanden zien. Stijn krijgt wat schietkansjes, net als Luuk S. Er wordt redelijk goed opgebouwd van achteruit en uit een mooie pass van Ryan kan Luuk S. aannemen, zijn mannetje voorbij spelen en in de korte hoek hard raak schieten, 1-2!

Inmiddels zijn Luuk K. en Luuk Z. in de ploeg gekomen. Alphense Boys is wel wat sterker, met veel individuele klasse. Ze lopen dan ook voor de rust nog uit naar 1-3 en 1-4. Toch weten we nog wat terug te doen. Na een slim passje van Stijn door het midden wordt Luuk S. in staat gesteld de keeper voor de 2e keer te passeren. Zodoende gaan we rusten met een 2-4 achterstand.

Bij Alphense Boys spat de zelfverzekerdheid er vanaf, ze gingen dit varkentje wel even wassen zeiden ze. Maar na de limobreak, gaven we nog even extra gas! Elian krijgt het even op zijn heupen. Hij wordt goed gevonden door Ryan en zorgt voor de aansluitingstreffer. Niet veel later schiet Elian ook de gelijkmaker tegen de touwen. Nu wordt het echt spannend. Het spel golft op en neer, Luuk K. en Luuk Z. onderscheppen veel ballen. Ryan geeft alles om doorgebroken spelers te onderscheppen en als dat niet lukt staat Tygo er nog om alles uit zijn doel te houden.

Alphense Boys weet uit een hele mooie aanval toch weer op voorsprong te komen, maar Luuk Z. trekt de stand meteen daarna weer gelijk. Nog steeds gaat het op en neer en beide teams jagen op de winnende. Nog maar een paar minuten te gaan en Alphense Boys maakt met een schitterend lobje de 5-6. We geven niet op een gaan vol in de aanval. Bijna afgelopen, we krijgen nog een corner. Luuk S. neemt hem en die krult hem over de keeper zo direct het doel in, 6-6! Dat was ook meteen de laatste kans want niet veel later zit de wedstrijd erop.

Wat een wedstrijd was dat en wat zijn we verwend. Goed spel, prachtige goals van beide kanten, spanning en veel strijd. Dat is toch wel wat anders dan een onderling potje tegen een team van je eigen club. Volgende week gaan we proberen het weer zo goed te doen!
 

Verslagen

Terug naar boven