Woubrugge JO13-1
05-06-2021
2 - 0

Scheidsrechter:   T. (Teun) van Rijn
Eindelijk, de regiocup gaat van start. Geen herhaalde potjes meer tegen onze eigen JO15-1 of JO15-2, maar gewoon lekker tegen een andere club. En die andere club is Woubrugge JO13-1. Bij de afgelaste competitie zaten ze ook bij ons in de poule en stonden ze na 3 wedstrijden kort achter ons in de stand, waarschijnlijk dus gewoon een goede ploeg.

De jongens hadden er zeker zin in, net als de technische staf. Qua formaat waren we ze in ieder geval de baas, veel kleinere spelers. Dat is ook wel weer even wennen na tegen die bomen van de JO15 gespeeld te hebben. Dat het ook echt wennen was, bleek wel na het eerste fluitsignaal. Het spel was heel onrustig en onzorgvuldig. Weinig rust aan de bal, veel balverlies en veel slordigheden. Dit was trouwens aan beide kanten al deed Woubrugge het misschien net iets beter. Een paar keer kwamen zo ook gevaarlijk door, maar Nizar stond op zijn post en wist een paar 1 op 1 gevallen netjes op te lossen. Gaandeweg de eerste helft konden we ook zelf wat kansjes noteren, maar de echte scherpte voor het doel ontbrak ook. Zo eindigde de teleurstellende eerste helft in een terecht 0-0.

Limo in de kleedkamer en vast wat harde woorden van de trainer om de jongens op scherp te zetten voor de tweede helft. Eens zien of dat het gewenste effect heeft. De start van de 2e helft was in ieder geval beter. Dreigende kansen van Woubrugge werden in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt en alles leek een tempotje hoger te gaan bij onze jongens. Ook ging de bal beter van voet tot voet Steeds meer speelde het spel zich op de helft van de tegenstander af en steeds vaker wisten we tot in hun 16-meter gebied te komen. Alleen nu nog de trekker overhalen. Ondertussen waren verloren zonen Jay en Ad ook gearriveerd om nog hun bijdrage te kunnen leveren.

De druk op het Woubrugge doel werd steeds groter en een doelpunt kon niet uitblijven. Uiteindelijk was het Ad met een individuele actie op de achterlijn die de bal terug kon leggen op Ray. Die twijfelde niet en schoot de 1-0 tegen de touwen. Mooi en nu doorzettten. Het verzet van Woubrugge leek gebroken, want ze kwamen nu bijna helemaal niet meer van eigen helft. Toch was het nog oppassen met ballen die over onze verdediging gelegd werden. Een paar dreigende momente werden door Mick en Berat vakkundig opgelost. En Berat liet aan de andere kant ook van zich spreken. Hij kwam goed mee op en haalde randje zestien verwoestend uit met zijn linker. Keeper kansloos en 2-0. Wedstrijd gespeeld. Er volgden nog kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer.

Een 2-0 overwinning. Prima, maar op het spel is nog wel wat aan te merken. Misschien was het de spanning van de eerste echte wedstrijd na zo lange tijd, wie zal het zeggen, maar in de wedstrijden tegen de JO15-1 hebben we regelmatig echt goed spel gezien, dan zou dat tegen eigen leeftijdsgenoten toch ook moeten kunnen. In ieder geval drie punten in de pocket, volgende week naar Meerburg, een team waar we het traditioneel altijd heel lastig tegen hebben op de één of andere manier.