Kan niet elke zaterdag feest zijn

www.avvalphen.nl
ARC JO9-6
Alphen JO9-2
12-06-2021
8-3

Vandaag de tweede wedstrijd in de regiocup. En alweer een stadsderby, deze ochtend gaan we namelijk op bezoek bij ARC en spelen we tegen hun JO9-6.

Na de hele goede wedstrijd van vorige week, waren we natuurlijk vol vertrouwen voor deze pot. Ook vandaag zouden we wel laten zien hoe goed we konden voetballen. Iedereen had goed in zijn oren geknoopt om vroeg naar bed te gaan, maar toch zag niet iedereen er lekker fris uit. Vroeg opstaan op zaterdag blijkt toch lastig :).

De wedstrijd begon en al snel bleek ARC toch ook wel aardig te kunnen voetballen. Ze hadden een paar handige spelertjes die makkelijk passeerden en al snel kregen ze een paar kansjes, maar Tygo was goed op zijn post en liet zich niet passeren. Zelf konden we een ook paar speldenprikjes uitdelen, maar tot echt grote kansen kwamen we nog niet. ARC daarentegen begon de druk wat op te voeren, ze kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong.

Schepje er bovenop was het devies, en dat leek ook te gebeuren. Elian kreeg de bal als cadeautje van de tegenstander aangespeeld en dat cadeautje wist hij wel uit te pakken met een geplaatst schot, 1-1. Niet snel daarna was het weer Elian die de bal mooi langs de keeper schoot na een voorzet van Ryan en we stonden pardoes 1-2 voor. Maar zoals eerder vermeld, we leken er een schepje bovenop te doen, dat was alleen maar schijn. Want in werkelijkheid werd het juist een schepje minder.

Overal waren we te laat, werd er maar half verdedigd, posities werden niet goed gehouden en er werd niet goed geluisterd naar de tips en coaching van de trainers. Met als resultaat dat er wel spelers in het veld stonden, maar geen team. Hierdoor kon ARC lekker voetballen en dat deden ze dan ook en liepen al snel uit naar 4-2. Het is aan Tygo te danken dat ARC niet meer scoorde en een ander lichtpuntje was de drive en inzet van onze nieuwste aanwinst Ezra, die vandaag pas zijn tweede echte wedstrijd speelde.

De jongens kwamen er niet meer bovenop, konden het niet omkeren en lieten de koppies hangen, zodoende kon ARC de score nog wat verder opvoeren tot 7-2. Luuk S kon na een passeeractie nog de 7-3 langs de keeper in de hoek schuiven maar het laatste woord was aan ARC die de eindstand op 8-3 bepaalde.

Zo zie je maar, de ene zaterdag is de andere niet. Maar volgende week gaan we het weer proberen beter te doen!
 

Verslagen

Terug naar boven