Meerburg uit, altijd lastig

www.avvalphen.nl
Meerburg JO13-2
Alphen JO13-1
12-06-2021
0 - 3

Scheidsrechter:   M.P. (Mathijs) Verhagen
Tijd voor het tweede potje in deze regiocup. We gaan op bezoek bij Meerburg! En die ploeg kennen we, van de 3 vorige ontmoetingen waarvan 2 vorig seizoen, hebben we er geen één gewonnen! Alle drie zijn ze geindigd in een gelijkspel. Meerburg is een makkelijk voetballende ploeg, met gevaarlijke en snelle buitenspelers. Ze hebben echt een plan en proberen het spel snel van kant naar kant te verplaatsen, daar hebben we het op de één of andere manier altijd lastig tegen. Eens zien wat het deze keer gaat brengen!

De scheidsrechter fluit even voor 12 uur al voor het begin en we zijn op weg. En inderdaad, Meerburg probeert te voetballen en hun buitenspelers in stelling te brengen. Vooral aan onze linkerkant staat een snelle behendige speler, maar Daan weet hem goed af te stoppen. Optisch heeft Meerburg misschien een klein overwicht, maar zelf proberen we ook op te bouwen. Via kort combinatiespel maar ook door snel de diepte te zoeken. Wij hebben immers ook snelle buitenspelers! De eerste grote kans is dan ook voor ons wanneer Stijn ontsnapt en op de keeper af kan. Zijn bal gaat er helaas niet in, maar het is wel een voorbode van hoe het spel zich zou gaan ontwikkelen. Meerburg speelt misschien iets verzorgder voetbal, maar dat stokt in de laatste fase. Daardoor komen ze niet echt tot grote kansen, onze verdediging heeft verder de zaakjes goed op orde en wat er toch door komt is een prooi voor Nizar. Maar echt vaak hoeft hij niet te redden. 

Aan de andere kant ondertussen weten we steeds vaker de vijandelijke 16 meter te bereiken. Kansen blijven ook niet uit en bij zo'n grote kans wordt Rayhan naar de grond gewerkt, penalty! Uitgelezen kans om op voorsprong te komen, Bas gaat hem nemen maar schiet hem helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Zonde! Maar het spelbeeld verandert verder niet nog steeds komen we dicht bij het Meerburg doel en niet veel later komen we alsnog verdiend op voorsprong. Rayhan bezorgt de bal bij Stijn die via de binnenkant van de paal in de verre hoek raak schiet, 0-1! We zijn nu duidelijk de bovenliggende partij, al blijven uitvallen van Meerburg gevaarlijk. Maar Berat en Mick hebben het centrum volledig in de hand en Amin en Daan laten de buitenspelers niet gaan. Stan en Adam krijgen ondertussen nog wat schietkansjes, maar de bal gaat er nog niet in. Bas kan nog een keer doorbreken en wil de bal afleggen op Rayan, maar dat pakt ook net niet goed uit. Zodoende is de russtand een gevaarlijk 0-1. Het kan nog alle kanten op!

Korte rust, snel wat aanwijzingen en limo en weer verder. Alleen de scheidsrechter liet nog even op zich wachten dus duurde het toch even. Shaquil en Geovanni waren ondertussen in het veld gekomen voor Amin en Daan. De tweede helft ging gewoon verder waar de eerste eindigde. Wij waren vaker voor het Meerburg doel dan zij bij ons doel. Wel lukte het ons in deze fase iets minder goed om verzorgd te blijven spelen. Vaker werd snel de diepte gezocht waardoor het wat onrustiger oogde, maar daarmee konden we ook voor veel gevaar zorgen. Scoren deden we uit een heel andere situatie, Younes kreeg de bal zo'n beetje net over de middenlijn en besloot op avontuur te gaan. Daarbij schudde hij een paar Meerburg spelers af en kon hij zomaar tot in de 16 opstomen, niet twijfelen en uithalen, 0-2! Mooie goal. Deze stand gaf een wat zekerder gevoel, ook aan de jongens in het veld die nu ook wel het gevoel kregen dat we deze pot gingen winnen. Doordrukken was het devies. En dat gebeurde ook, een mooie bal op Geovanni, de grensrechter stak zijn vlag op maar deed hem ook weer naar beneden waardoor het spel door kon gaan en Geovanni ook mooi in de lange hoek kon afronden. Gelukkig geen VAR, dus geldig doelpunt , 0-3! 

Het pleit was wel beslecht, deze pot zouden we wel gaan winnen, alleen was de vraag met hoeveel. Berat zijn doelpunt vorige week smaakte blijkbaar naar meer, want in een vergelijkbare actie waaruit Younes de 0-2 maakte kwam Berat ook nog dicht bij. Alleen het schot ging net naast. We hielden de bal nu lang in de ploeg met kort combinatiespel op het middenveld. Meerburg zette nog één keer aan, en zette vol druk, maar daar lieten wij ons niet van de wijs brengen en Shaquil liet zich verdedigend een paar keer goed gelden. Toch leek het houden van de 0 net niet te lukken, Meerburg kreeg ook een penalty al weten de meesten nog steeds niet waarom. Bal op de stip, aanloop en.......gered door Nizar en ook de rebound ging er niet in. Dus toch nog de 0 gehouden! Niet veel later was de wedstrijd ook ten einde. Prima resultaat en het voetbal zag er ook al beter uit dan vorige week. 

Volgende week weer een Alphense derby tegen Alphia.

 
 

Verslagen

Terug naar boven