19-06-2021
9-1

“Croky” Regio cup wedstrijd nummer 3 uit de serie “ De weg naar de Regio cup”.

Het is zaterdagochtend 19 juni, wat viel op:
Iedereen op tijd en warm gespeeld. Dus in controle want we hebben 1 doel -> de cup! Iedereen gefocust en gretig op het veld, Arjan en Diana doen de wedstrijdbespreking en nemen de opstelling door.

Teamtaken zijn helder, speciale taak voor linker en rechter aanvallers Marijn en Thijs om van buiten naar binnen te komen en dan met hun sterke been op doel te schieten. Jo9-3 doelsaldo opkrikken! Nou dat gaat dit team lukken!

Er werd door de jongens onderling positief gecoacht. Als een schot op doel of een aanname niet lukt kreeg je dat op een tip manier te horen van je teammaat. Niemand boos en of gefrustreerd. Duim omhoog naar elkaar. Bedanken en door voetballen want daarom staan we op het veld.

In de eerste tien minuten gaan er veel zaken heel goed maar het scoren kan beter. In de eerst tien minuten bijvoorbeeld alleen een goal door Ruben na de eerste Time-out waar we de focus op scoren uitleggen lopen we gewoon zo maar uit naar 6 - 1!

Met ruime voorsprong de rust in. Diana onderstreept dat we heel even ontspannen en drinken en daarna vol geconcentreerd er weer moeten staan want uiteindelijk verliezen kan altijd als we focus verliezen.

Na rust gewisseld van systeem. Om onszelf uit te blijven dagen en de wedstrijd als leermoment mee te pakken opstelling B geïntroduceerd: van keep- 2-1-2 naar keep-1-2-2. Iedereen op de middellijn of daar vlak voor. ‘Laatst man’ Marijn achterin en keeper Michel onder de lat na wissel met Noud. Zo wordt het een beetje druk voor bij het doel van de tegenpartij en af en toe kluitjes voetbal. Iedereen gaat proberen te scoren. Geen probleem is leuk voor iedereen. Doordat je minder afstand aflegt over het veld en minder hoeft te dribbelen is dit ideaal om het kaatsen naar je teammaat, een 1-2tje uit te spelen en pegelen op de goal te oefenen. Bij een tegenaanval heb je energie genoeg in de tank om de achterhoede te helpen verdedigen.

- Miraç je dook op elke tegenstander en wist de bal goed af te pakken en te passen;
- Thijs je was super snel langs de zijlijn en goede acties ondanks je rug;
- Michel weer duidelijk aanwezig zowel op de goal als je passes;
- Bas, goed gewerkt weer. Stevig in de achterhoede, opgeschoven naar voren. Je schoten werden steeds beter en dat werd beloond met een goal!;
- Sven netjes weggekapt en gedraait bij je tegenstanders. Overzicht gehouden en het team twee doelpunten bezorgd. Fraai werk;
- Ruben bedankt voor de opluchting door je openingstreffer en de opmars naar een mogelijke overwinning. De eerste 5 goals waren van jou. Uiteraard een teamprestatie! Je enkelblessure valt gelukkig mee. Je medespelers zetten de lijn goed door toen je uitviel na de eerste helft;
- Knap keeperswerk van Noud ‘LOS Geerlofs’ en Michel ‘De beer Beverloo’. Klasse spelhervattingen. Goed meegedaan met de ogen, nette uittrappen en goede reddingen. Een foutje van jullie zou kunnen resulteren in een comeback van de tegenstander. Geen vuiltje aan de lucht want jullie keepten foutloos;
- Kevin speelt het best als hij publiek heeft. En met zijn grootste fan als assistent-coach was hij van plan eens even extra flink zijn best te doen. Dat is je gelukt, en netjes een goal meegepikt!;
- Marijn keurige de aanvallen ingezet, cool verdedigt en strakke passes. Je was olie voor de super Jo9-3 voetbalmachine met je opbouw.

Doelsaldo machine:
Ruben 1 t/m 5
Sven 6 en 7
Bas de 8e en Kevin de 9e goal
Prachtige goals door durf, doorzetten, je tegenstander van je afhouden en goede passes en overzicht. Teamwork! Eindstand 9-1

Diana je hebt mooi met Arjan de route uitgezet en de boys op het overwinnings pad gehouden, bedankt!

Goede sportieve wedstrijd Ruud! Bedankt voor je scherpe spel controle.

Vanaf volgende week (zaterdag 26 juni as.) is publiek toegestaan. Met anderhalve meter in acht nemen. We spelen uit tegen Alphia. Aanwezig: 08:15 Aftrap: 08:30.
Onze buren zijn goede voetballers maar wij ook en we willen deze laatste overwinning pakken want dan pakken we die ‘Croky’ cup!.

Supporters als twaalfde man zijn van harte welkom welkom. Neem een mondkapje mee om koffie/thee etc. te kunnen halen in de kantine. Is helemaal kers op de taart. Live voetbal van je superhelden met zwart goud of frisse bak thee.

Team en supporters veel plezier met de EK wedstrijd aankomende maandag. GEEN voetbaltraining maar ‘huiswerk’! De voetbal challenge die is meegegeven hoeft niet ingevuld terug is om te bewaren/aandenken/leukigheidje. Wordt gewaardeerd als je zoon de klus oppakt samen met jullie. Dan kunnen we het er woensdag over hebben. We zijn benieuwd naar de voetbal commentaren en inzichten van de Jo9-3 boys️