Alphia JO9-4
Alphen JO9-3
26-06-2021
7-3

Alphia Jo9-4 tegen AVV Alphen Jo9-3 alle 8 toppers ivm de afmelding van Bas stipt op tijd en gretig aanwezig bij ‘de buren‘.

Robin organiseert samen met Arjan de warming up en de opstelling. Bram heeft een date met de luchtvaart en is eindelijk aan het delta vliegen. De jongens kennen het belang van deze laatste wedstrijd en iedereen heeft dezelfde gedachte over de wedstrijd: “Het komt goed deze gaan we winnen” . In onze vertrouwde formatie 2-1-2 (met achter de hand het aanvallende alternatief 1-2-2) starten we de wedstrijd.

Kevin links voor, Marijn rechts voor. Ruben als spelverdeler op het middenveld. Daarachter Sven links en Miraç op rechts. Noud checkt de doelpalen. Hij zal ze nodig hebben zo als later blijkt.

Alphia opent in de 4e minuut de score met een bekeken schot in de korte hoek. Nu zijn we nog scherper en verleggen de wedstrijd langzaam onze kant op. Na de eerste time out en het invallen van Thijs voor Kevin en Michel voor Ruben concentreren we ons op blijven veroveren en op de helft van de tegenstander spelen. Passing nog korter, scherper en sneller! Helaas valt drie minuten voor rust uit een counter de 2-0 voor Alphia.

Rust….even met elkaar slikken en accepteren want drommels wij spelen niet slecht en zijn zeker even zo sterk als de tegenstander.
Het vervolg plan van deze ochtend na rust. Hoofdtaken: scoren want meer schieten op dat doel wordt nog even onderstreept. Wij zijn de leiders dus verdedigen en druk zetten vanaf de middellijn. Denk aan je teamtaak en.…WINNEN!

Daar volgt het seintje en we gaan weer. Miraç gaat met een lichte schouder blessure (veel lichamelijke duels gewonnen) naar de kant en Marijn neemt samen met Sven de achterhoede over. Ruben komt er in voor Thijs om de linkerenkel van Thijs te sparen voor de laatste 10 minuten en om een reserve keeper achter de hand te hebben. Kevin en Michel staan scherp met de neus naar de goal! Helaas valt in de 26e minuut onverwacht de derde goal voor Alphia. Maar nu volgt er een staaltje team spirit alle 8 spelers moedigen elkaar aan om er nog een schepje op te gooien. Wat volgt is een minuut van compleet zoek tikken en rennen van de Alphiaanen er volgt een uithaal en Ruben scoort snoeihard de 3-1 in de 28e minuut.

Daar is de laatste time out. Miraç blijft uit voorzorg wissel want zijn schouder is nog niet helemaal hersteld. Goed aangegeven Miraç! Kevin geeft aan dat hij door het plotse zonnetje er met de warmte doorheen zit. Thijs neemt zijn stokje voorin over met de opdracht om alle ballen op doel te schieten. Robin benadrukt dat de verdedigers moeten veroveren en opbouwen. Deze laatste 10 minuten gaan we er als team vol voor. Het staat 3-1 we kunnen dit WINNEN! ‘Maar drie goals hoeven we te maken trainer’ Juist, dat is de instelling. Let’s go en vreet ze op! Laat je niet wegzetten.

Noud stevig en kalm weer op goal. Thijs aanvaller samen met Michel en daarachter, daarnaast en daarvoor Ruben die overal te vinden is. Marijn speelt in bal bezit op het middenveld en bouwt samen met Sven die de hele wedstrijd uitspeelt goed en flitsend op.

Nu bij ons de energie wat is afgenomen komen de Alphiaanen sterk over het veld heen een weer. Niet echt passing maar meer kick and rush. Ach in 1966 werden de Britten er wereldkampioen mee. Het wordt 4-1…even later wordt het 4-2 door Ruben en is er een opleving. Jammer genoeg een communicatiefoutje en de 5-2 valt maar in diezelfde minuut weergaloos afgemaakt door Ruben scoren wij de 5-3 in de 36e minuut. Het einde van de wedstrijd komt er aan dus we gaan vol-vol de aanval in. De mentaliteit die we op de training oefenen dat de wedstrijd pas over is als de scheids affluit komt boven.

Ja, bijna valt de 5-4 na mooi overspelen van de bal in de voorhoede maar snel stoomt Alphia nu over het vrije veld heen. Maar alle AVVers zijn in de achtervolging en in de kluts voor het doel valt helaas de 6-3 tegen de touwen. In de laatste minuut (voor de statistieken) is er een 7e goal voor Alphia. Time’s up. Op naar de penalties die prima door AVV worden benut want alle mannen lopen rechtop met de borst naar voren.

Die reden snap ik want het was een goede, fysiek sterke pot ‘mannen (of gender gelijk)- voetbal’ van beide kanten. Uiteindelijk waren we behoorlijk goed maar de tegenstander iets beter en gelukkiger in de afronding. Niets om je voor te schamen als je 40 minuten als team hebt staan strijden. RESPECT!

Veel doelpunten, veel hard en goed werk, genoten en flink gebaald. Strakke penalties gezien en mooie reddingen van Noud!

De hoofdsponsor was er weer met de beloning voor de overwinning van vorige week. Uitdeel chips gingen weer van hand tot hand. Robin en Arjan complimenteerden de spelers. Met durf en doorzettingsvermogen gevoetbald. Knap werk ‘Strijders van jo9/3’ .

Sven, bedankt voor je allerlaatste - allerlaatste wedstrijd we zien je nog bij het team uitje van zaterdag 3 juli! Robin bedankt voor het mee-coachen en het helpen aanjagen van onze toppers.
Zaterdag 3 Juli teamuitje bij de Bowling van 17:00 - 18:00 uur.

De Croky - regio cup zit er op: 4 wedstrijden - 6 punten - 22 goals voor en 15 tegen. Dat is zeker geen ‘Kattepis’ ;) Op het EK waren we door geweest naar de volgende ronde.