Beetje husselen in een oefenpotje

RKDEO JO11-8
Alphen JO11-2
19-02-2022
3-2

Vandaag gaan we eens buiten de bekende weg van Alphia, Koudekerk, TAVV etc.. RKDEO uit Nootdorp is de tegenstander in deze oefenwedstrijd. We spelen tegen hun JO10-2, dat is een selectieteam, die straks in de laatste fase van de competitie als JO11 gaan spelen en zich daarop alvast willen voorbereiden.

Zo'n oefenwedstrijd is altijd een mooie mogelijkheid om wat dingetjes uit te proberen en jongens op andere plekken te zien. Zo zien we Dexx, Quinn, Liam B. en Ryan vandaag óók voorin, Luuk eventjes op het middenveld en Liam V. keept een helftje. Jip, Alexis en Edris hebben wel vaker op meerdere posities gespeeld dus daar is het minder verrassend en Ryu is de enige die op zijn vertrouwde plekje stond, dat komt dan de volgende keer wel! Met al die positiewisselingen is het vaak wel wat rommeliger simpelweg omdat het wennen is, maar dat nemen we vandaag voor lief.

Bij de start is ook meteen zichtbaar dat het wat rommeliger is dan gebruikelijk. De wind doet ook nog een duit in het zakje waardoor het nog wat moeilijker voetbalt, maar daar hebben beide teams natuurlijk last van. Het spel gaat een beetje heen en weer, waarbij RKDEO wel wat gevaarlijker is dan wij. Ze hebben wat handige voetballertjes lopen, maar de verdedigers en keeper Quinn hebben vooralsnog de zaakjes goed voor elkaar en maken alles onschadelijk. Er wordt dan het eerste kwart ook niet gescoord.

Het tweede kwart verloopt beter, Liam B. komt nu op zijn vertrouwde plek op het middenveld en ook de verdediging is er nu eentje waarmee we al vaker gespeeld hebben. Dit komt het spel ook meteen ten goede. Er volgen wat gevaarlijke momenten en met een mooie aanval die besloten wordt door een voortreffelijk een-tweetje tussen Liam V en Luuk, kan Liam V. het eerste doelpunt van de ochtend maken en ons op voorsprong schieten. RKDEO laat zich vervolgens ook niet onbetuigd. Quinn komt een paar keer goed uit zijn doel bij 1 op 1 situaties en weet de boel voorlopig nog te redden. Maar uiteindelijk moet hij zich ook gewonnen geven en staat de 1-1 op het scorebord. Dat is ook de stand waarmee we gaan rusten.

Na de limo op het veld, weer wat omzettingen in de opstelling. Het speelveld wordt nu aan beide zijden wat groter, simpelweg omdat er minder meeverdedigd wordt en het energieniveau bij ons wat teveel zakt. Dat levert desondanks voor ons nog wel kansen op, een mooie steekpass van Luuk op Ryu wordt net niet verzilverd, maar geen goals. Aan de andere kant ontstaan ze ook en gaan ze wel zorgvuldig met de kansen om, waardoor we binnen een paar minuten er nog twee om onze oren krijgen en we met 3-1 achter komen. Liam V. was kansloos bij deze ballen.

Nog eventjes een kwartiertje gasgeven dan. Ryan gaat er een paar keer goed langs, maar komt niet tot een schot of voorzet. Totdat hij zich er een keertje op de achterlijn langs weet te werken. Wat er daarna gebeurd is niet helemaal duidelijk, maar een aantal jongens van de tegenstander stoppen er even mee en Ryan legt de bal netjes in het doel, 3-2! Weer terug in de wedstrijd! Maar er is te weinig tijd om nog langszij te komen.

Leuke oefenpot, waarin we weer wat wijzer geworden zijn over extra mogelijkheden of onmogelijkheden voor wat betreft posities dus voor de trainers heel leerzaam. Nu even genieten van de vakantie, 2 maart volgt de nieuwe indeling en 12 maart spelen we weer onze eerste wedstrijd!

 

Verslagen

Terug naar boven