ARC MO11-1
19-03-2022
3 - 0

Scheidsrechter:   F. (Frank) Splinter… (+1)
Vandaag treden we weer eens aan tegen de meisjes van ARC MO11-1. We zijn ze al twee keer eerder tegengekomen en beide eerdere keren hebben we niet van ze kunnen winnen met in allebei de wedstrijden een nipte 2-1 nederlaag. Met hun goed georganiseerde spel, stugge verdediging en waanzinnig goede keepster krijgen ze heel weinig doelpunten tegen. Aan ons om daar vandaag een antwoord op te vinden. Dat doen we zoals onze spelopvatting al het hele seizoen is, namelijk met veel druk naar voren om de tegenstander op eigen helft vast te zetten.

De wedstrijd, onder leiding van scheids Rob Tesselaar (bedankt voor het fluiten weer Rob), begint en we laten direct onze intenties zien door druk vooruit te geven. Maar ARC komt om ook lekker te voetballen en ze proberen combinerend onder de druk uit te komen, wat ze soms ook behoorlijk lukt. Ook nu blijkt weer dat we als teams aardig aan elkaar gewaagd zijn en het spel is het eerste kwart goed in evenwicht. Vooraf hebben we in de kleedkamer wat tactische varianten doorgenomen, vooral in het samenspel tussen de middenvelder en de spits wanneer Quinn in balbezit is. Daar komt dan ook een grote kans uit, wanneer Luuk uitzakt en de bal kan ontvangen van Quinn. Over meerdere schijven lukt het ons vervolgens hieruit een grote kans te creƫren. Bijna wilde we de eerste goal al tellen, maar zoals gezegd, bij ARC staat een hele goede keepster in de goal die soms niet te passeren lijkt.

Zo staat na het eerste kwart nog steeds de 0-0 op het scorebord, maar over het spel is de technische staf zeker niet ontevreden. Dit doortrekken in de rest van de wedstrijd dan komen de goals ook vanzelf. Het tweede kwart laat hetzelfde spelbeeld zien, een wedstrijd in evenwicht. Al lijkt het dat wij iets meer op de helft van de tegenstander komen dan andersom. De kansenverhouding is redelijk in evenwicht, ook Quinn heeft een paar goede reddingen als ARC weet door te breken. Aan de overkant blijven wij de ARC keepster ook aan het werk zetten met vooral schoten uit de tweede lijn. De rust wordt bereikt met nog steeds de 0-0, maar we hebben wel het gevoel dat we de wedstrijd langzaam maar zeker naar ons toe aan het trekken zijn, alhoewel we nu ook wel gaten laten ontstaan waarvan ARC met een beetje meer gogme zeker gebruik van had kunnen maken. Gelukkig deden ze dat niet en kunnen we met een bekertje limo in de kleedkamer weer de puntjes op de i zetten voor de tweede helft.

Daar gaan we weer, nog 30 minuten knallen. Meteen zetten we weer vooruit druk en proberen ARC er niet uit te laten komen. Dat lukt goed en het evenwicht van de eerste helft wordt langzaam doorbroken. We worden nu gevaarlijker, mede door het goede druk zetten en de eerste kansen komen ook. ARC probeert op te bouwen, maar Ryu is er als de kippen bij om de bal van de voet van zijn tegenstander te pikken. Vervolgens wordt er snel omgeschakeld en komt de bal via Liam V. bij Luuk die hem hoog en hard in het doel kan schieten, 1-0! Ontlading bij de jongens en dit geeft ze duidelijk een boost, want meteen gaan ze op zoek naar de tweede goal. Kansen komen weer een ARC komt er steeds moeilijker uit doordat we de druk erop houden. Jip kopt net naast en schoten worden knap gered of gaan net over. Dan een attent moment van Luuk, die in de gaten had dat de keepster bij achterballen vaak even vooruit tikt voor ze echt speelt, zodra ze de bal de eerste keer raakt is die in principe vrij en mag er druk gezet worden. Dat doet Luuk dan ook, verovert de bal en kan hem in een leeg doel schieten, 2-0!

Met deze luxe voorsprong krijgen we de laatste time out. Nog 15 minuten doorgaan en de overwinning over de streep trekken is het devies. ARC gaat nu vast alles op alles zetten voor dat doelpunt, dat betekend geconcentreerd blijven verdedigen en als het kan snel omschakelen om van de ruimtes te profiteren. Inderdaad probeert ARC nu wat meer aan te vallen, maar door ons goede verdedigen komen ze niet echt tot uitgespeelde kansen, wel ontstaan er een aantal gevaarlijke situaties uit corners, maar die weten we meestal uiteindelijk weg te werken. Aan de andere kant ontstaan inderdaad de ruimte die we hadden verwacht, we kunnen er ook gevaarlijk uit komen, maar maken vaak net de verkeerde keuze in de eindfase of de eindpass komt niet aan. Maar gelukkig hebben we Ryu, die gaat weer eens op avontuur, omspeelt een paar tegenstanders en schiet de bal hard en hoog in het dak van het doel, 3-0!

Niet veel later is de wedstrijd dan afgelopen en kunnen we 3 punten bijschrijven. Na een eerste helft redelijk in evenwicht, hebben we de tweede helft duidelijk naar ons toe getrokken. Niet alleen in doelpunten maar ook in het spel. Veel energie erin gestoken, goed druk gezet en goed als team gespeeld, zowel met als zonder bal. Complimenten daarvoor en het laat zien dat we als team maar ook als spelers individueel mooie stappen aan het maken zijn. Dat zagen we natuurlijk al veel langer, maar het is prettig dat we onszelf nu ook belonen met een mooie overwinning. Volgende week weer een ARC team en hopelijk een herhaling van vandaag.