TAVV JO10-1
Alphen JO10-1
19-03-2022
6-2

De tweede wedstrijd van dit laatste deel van het seizoen starten we ‘s ochtends vroeg in Ter Aar. Op de afgemelde Remi en Miraç na staat het hele team inclusief supporters om 08:00 uur in de warme kantine van TAVV. Deze zaterdagochtend 19 maart 2022 spelen wij tegen een ‘onbekende’ sterke tegenstander: TAVV jo10-1. Nieuwe ronde, nieuwe kansen om een andere wedstrijd op de voetbalmat te legen dan tegen Alphia. De aftrap is om 8:30 en het zonnige weer in de ochtend maakt het frisse windje best te verdragen. Op naar kleedkamer om ons om te kleden en daarna geconcentreerd luisteren naar Robin en Arjan. Tactisch maken we samen een hele dringende afspraak want we hebben met elkaar bedacht dat we al een aantal wedstrijden het eerste kwart te slap van start gaan. Alle gefocuste gezichten knikken instemmend. Wij willen balbezit op de helft van de tegenstander en doen alsof we midden in de wedstrijd starten met een 6 tegen 6 stand. Als team samen geconcentreerd spelen om vooral de bal veroveren als we de bal niet in bezit hebben. In balbezit gaan we we meer en vaker op doel schieten. (Doel)Punt uit!

De opstelling voor de eerst helft volgt: keeper- 2-1-2, we starten vertrouwd met Noud op doel, Bas als rechterverdediger, Thijs links achter, Ezra als midden-mid, Michel als linkeraanvaller en Kevin daarnaast aan de rechterzijde. Ömer start als wissel maar heeft gelijk de taak om positief mee te coachen langs de lijn! De warming up pakt iedereen heel serieus aan, dat is goed nieuws voor de tactische focus. Ons team scherp zetten vanaf de eerste seconde is het plan en zal het gaan werken deze keer? Snel nog actief op een knie bij elkaar om kort de teamtaken aan te stippen en we sluiten de coaching af met onze yell: “ Wat gaan wij doen “ - ‘ WINNEN’.

Daar is de aftrap om 8:30 uur. Eindelijk! De tegenstander is niet mals er zijn er twee een paar koppen groter maar AVV Alphen heeft het vizier samen op scherp staan en doet overal een schepje bovenop! Gaaf duidelijk een compleet andere inzet en spelbeleving dan tegen Alphia. De eerste 10 minuten zijn golvend in aanvallen op en neer en van links naar rechts. Jammer maar na een aantal mooie aanvallen van AVV valt voor het gevoel onverdiend een goal voor TAVV. De bal ligt achter Noud tegen het net van AVV en we eindigen het eerste kwart met een 1-0 achterstand. De volgende tactisch wissel voeren we door Ömer er in voor Ezra op de mid-mid positie het plan blijft hetzelfde en de scherpe blikken verraden een winnaars instelling. We gaan er voor!. Het tweede kwart voor rust komt TAVV in de 17e minuut wat gelukkig voor ons doel en weten hun aanval wel af te ronden waar wij na deze 2-0 achterstand met flitsende scherpe aanvallen een antwoord op de achterstand proberen te zoeken. Vaak zijn we dichtbij onze treffer. We weten echter in al ons spelplezier niet voldoende gericht op het doel van de tegenstander te schieten en we gaan rusten met de 2-0 achterstand.

Rust. Tijdens het rondje limonade bespreken we de eerste helft en geef ik het team complimenten voor hun focus en de wil om te winnen. Wij spelen gedurfd voetbal maar we moet wel samen blijven spelen, het passen gaat goed. Blijf samen geconcentreerd en veroveren die bal! De tweede helft is altijd een verse start laten wij drie keer gaan scoren dan staan we voor en winnen we zeker. In de rust wisselen we Ezra weer voor Ömer want we willen het laatste kwart aanvallend helemaal los kunnen gaan. Wij zijn beter laten we eens gewoon gaan: ‘ WINNEN ‘ !

Terug op het veld golven de eerste aanvallen direct richting het doel van AVV want TAVV ziet de bui al hangen als zij niet alles uit de kast gaan trekken tegen ons. Beide teams gaan in aanvallend opzicht in een hoog tempo op en neer over het veld. Echt een gave wedstrijd met inzet en techniek van beide teams. In de 29e minuut weet TAVV voor hun gelukkig een aanval af te ronden en in de 35e herhalen ze hun geluk en kijkt AVV in de laatste time out tegen een 4-0 achterstand aan. Nu komt het op onze eindsprint aan het laatste kwart zijn wij altijd het best! Ömer er in voor een moegestreden Michel en we ruilen ook nog eens Thijs met Kevin van plek. Kevin en Bas mogen ook vanuit de laatste linie vooraan aansluiten. Met drie power dribbelaars Thijs, Ömer en Ezra voorin moeten we gewoon vijf keer kunnen scoren. De laatste 12,5 minuut gaan beginnen! Tijd voor team tiki-taka en laten we er vol voor gaan!

Door het vrijlopen en jagen van iedereen weten wij inderdaad met elke aanval van ons of begin opbouw van TAVV voor hun doel op te duiken. Schot na schot eindigen in de buurt maar nog niet in de goal. De show eindigt tussen de 46e en de 50e minuut… eerst vallen er gelukkig voor TAVV nog twee inprik doelpuntjes en in de 49e en 50e minuut weten Thijs en Ömer toch maar mooi nog twee keer voor AVV Alphia te scoren. Uiteindelijk verliezen we met 6-2 maar wel beresterk ons eigen spel zelf gespeeld en gestart met volle focus. Klasse!. Deze wijze lessen gaan we snel leren en onthouden zodat we die mee kunnen nemen naar naar de volgende wedstrijd! Ik blijf het zeggen en herhalen wij mogen best trots zijn dat wij zo aanvallend durven voetballen en ons wedstrijd ritme geraakt steeds beter!

Volgende week weer tweemaal trainen en 26 maart spelen we weer tegen een onbekende tegenstander een topwedstrijd. Dan heten we Nieuwkoop jo10-3 bij ons thuis bij AVV te gast. Aftrap om 8:30 uur.