ARC JO11-3
Alphen JO11-2
26-03-2022
7 - 4

Zaterdagochtend vroeg, weer een potje tegen ARC. Nu uit en tegen hun JO11-3. Dit team zijn we in de eerste fase ook tegengekomen, dat werd uiteindelijk een spectaculaire 5-5, waarbij we op het laatst een 5-2 voorsprong uit handen gaven. Eens kijken of we er weer zo'n spektakel van kunnen maken vandaag.

Zonder Liam B en Edris helaas, maar we krijgen hulp van Stijn uit de JO11-3. De wedstrijd begint, maar we blijken nog niet echt wakker. Het is allemaal een beetje mat, vooral als we de bal niet hebben en we moeten verdedigen. Eenmaal aan de bal proberen we wel te voetballen, maar het is zonder echte overtuiging. Overtuiging die ARC wel heeft, want ze zijn ten eerste veel feller in de duels dan wij en ze zijn gebrand op doelpunten maken. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste achter Quinn in het netje ligt. Uit een counter weet hun supersnelle rechtsbuiten alleen op het doel af te gaan. Hij maakt geen fout en scoort de eerste voor ARC. Deze rechtsbuiten blijkt de rest van de wedstrijd ook een ware plaag voor onze verdedigers, waar we vaak geen vat op krijgen. Hij maakt in de eerste helft namelijk ook de 2e en 3e voor ARC. Doen we zelf dan helemaal niks de eerste helft? We proberen het wel en het tweede kwart zien we in ieder geval wat verbetering in de felheid en gretigheid. We krijgen ook grote kansen, maar door goed verdedigen van ARC of onzuiver afronden brengt het nog geen doelpunten. Zo zoeken we met een 3-0 achterstand de kleedkamer op voor de rust. Kijken of we met de nodige tips en adviezen we nog wat kunnen repareren in de tweede helft.

In die tweede helft is het natuurlijk zaak om niet meteen tegen een tegendoelpunt aan te lopen. Maar we laten ons weer verrassen door de rechtsbuiten die zijn 4e van de ochtend laat aantekenen. Gaat er dan niks goed in ons spel? Jawel, we weten vaak de vrije man te vinden in het centrum als onze spits uit zakt en van daaruit proberen we dan verder te voetballen. Dit levert uiteindelijk ook kansen op en snel achter elkaar scoren Liam V na een assist van Luuk en Ryu na een mooie individuele actie. Zo staat het opeens 4-2 en begint het weer op een wedstrijd te lijken. Zit er dan toch nog wat in? Maar snel na de 4-2 is het alweer weer 5-2. Weer de rechtsbuiten die er vandoor kan en scoort.

Nog 15 minuutjes te spelen, 5-2 was ook de stand bij de vorige wedstrijd voor het laatste kwart. Dat werd 5-5 dus alles kan nog. Het begin van dat laatste kwart is ook hoopvol, want Ryan stuurt Ryu weg met een mooie pass, die kan vervolgens netjes de 5-3 op het bord zetten. Dat is natuurlijk buiten hun rechtsbuiten gerekend. Doordat we meer risico in het spel leggen om te scoren, geven we ook wat meer ruimte weg waar hij wel raad mee weet. De 6-3 en 7-3 volgen dan ook snel. Zelf doen we nog wat terug als Ryu weer wat mannetjes passeert en afdrukt voor de 7-4. We proberen het nog wel en krijgen ook nog wat kansjes, maar scoren lukt niet meer. Zo wordt 7-4 de eindstand.

Jammer, maar de tweede helft hebben we geprobeerd er in ieder geval nog een wedstrijd van te maken. Dat is deels gelukt, maar als na een doelpunt van ons de tegenstander ook meteen weet te scoren wordt het lastig een achterstand in te lopen. Hun rechtsbuiten heeft ons ook veel problemen bezorgd waar we geen antwoord op hadden, daar valt nog wel het e.e.a. van te leren.