Alphen JO10-1
Nieuwkoop JO10-3
26-03-2022
10 - 6

De derde wedstrijd gaan we met de wijze kennis uit de voorgaande twee wedstrijden beginnen. Deze zaterdagochtend op AVV terrein missen we vijf van onze basisspelers door ziekte en andere afspraken. Dus op de afgemelde Bas, Michel, Ömer, Remi en Miraç na staat het hele team inclusief vier super subs en supporters van jo11-4 om 08.00 uur te trappelen om te gaan winnen. Deze zaterdagochtend 26 maart 2022 spelen wij tegen Nieuwkoop Jo10-7. Deze wedstrijd geen we gebruiken om het geleerde spel door te trekken op de voetbalmat. De aftrap is om 8:30 en het zonnige weer in de ochtend maakt het best lekker. Op naar kleedkamer om ons om te kleden en daarna geconcentreerd luisteren naar de coach. Tactisch maken we weer dezelfde dringende afspraak: we starten vanaf seconde één allemaal gefocust. Wij willen de hele wedstrijd balbezit op de helft van de tegenstander! Als team samen geconcentreerd spelen, de bal veroveren als we de bal niet in bezit hebben. In balbezit gaan we we op doel schieten. Doelpunten maken en? WINNEN!

De opstelling voor de eerst helft volgt: keeper- 2-1-2, we starten vertrouwd met Noud op doel, Luuk K. als rechterverdediger, Tygo links achter, Ezra als midden-mid, Thijs als linkeraanvaller en Kevin daarnaast aan de rechterzijde. Dex en Tygo K. starten als wissels. De warming up pakt iedereen heel serieus aan, dat is goed nieuws voor de tactische focus. Dex geeft het ritme aan bij de loopvormen en we zetten ons team vanaf de eerste seconde op scherp. Snel nog actief op een knie bij elkaar om kort de teamtaken aan te stippen en we sluiten de coaching af met onze yell: “ Wat gaan wij doen “ - ‘ WINNEN’.

Daar is de aftrap om 8:30 uur. Eindelijk! De tegenstander lijkt niet mals maar AVV Alphen heeft het vizier samen op scherp staan en doet overal een schepje bovenop! Gaaf duidelijk een nieuwe opgaande lijn te pakken en andere inzet en spelbeleving dan tegen Alphia en tegen TAVV. De eerste 5 minuten zijn voor ons en Thijs bewijst dat met een fraaie goal in de zesde minuut. Drie minuten later doet Luuk K. er een schepje bovenop met onze tweede goal. Eerste time out volgt met een 2-0 voorsprong. Dex komt er rechts voor voor Kevin en Tygo K. vervangt Thijs links voor. We gaan er voor!. Het tweede kwart voor rust komt AVV in de 20 en 23e minuut via Dex voor het doel en hij maakt de twee kansen gelijk af want in de 22e minuut had Nieuwkoop gebruik gemaakt van iets slaper verdedigen en een doelpunt weten te scoren. We gaan rusten met een 4-1 voorsprong.

Rust. Tijdens het rondje limonade bespreken we de eerste helft. We mogen echt niet gaan verslappen want Nieuwkoop gaat echt ook proberen te willen winnen. Wij spelen gedurfd voetbal op hun helft maar we moet wel samen blijven spelen, het passen gaat goed. Blijf geconcentreerd en durf op hun doel te schieten! De tweede helft is altijd een verse start! In de rust wisselen we en starten we met de volgende opstelling: Noud op doel, Kevin rechterverdediger, Thijs links achterin, Dex als mid-mid en voorin Ezra op rechts en Tygo K. als linksvoor. Wij zijn beter laten we eens gewoon gaan: ‘ WINNEN ‘ !

Terug op het veld golven de eerste aanvallen van Nieuwkoop direct richting het doel van AVV maar Dex maakt in de 27e minuut zijn kans af en scoort zijn derde goal van de ochtend. Een ware opleving van Nieuwkoop volgt als ze tussen de 28e en 35e minuut drie keer weten te scoren. Beide teams gaan in aanvallend opzicht in een hoog tempo op en neer over het veld. Echt een gave wedstrijd met inzet en techniek van beide teams. Plots is daar een flitsende actie en goal van Tygo K. en hij slaat daarmee de aanvallen van Nieuwkoop even een deur dicht vlak voor de tweede time out. AVV staat 6 -4 voor in de laatste time out. Nu komt het op onze eindsprint aan het laatste kwart zijn wij altijd het sterkst! Tygo komt voor Dex op de mid-mid positie en Luuk K. vervangt Ezra rechts voor. De laatste 12,5 minuut gaan beginnen! Tijd voor team tiki-taka!

Door het vrijlopen en jagen van iedereen weet Nieuwkoop stiekem in de 40e minuut de 6-5 in te prikken. Gaat het nu nog spannend worden? Schot na schot eindigen in de buurt maar nog niet in de goal van Nieuwkoop. Maar de show start vanaf de 42e minuut als Thijs AVV weer op het scorende pad zet. Snel daarop maakt Tygo K. op links weer een actie en maakt zijn tweede goal de ander Tygo doet in de 47e minuut zijn bijdrage met een doelpunt en ook Tygo K. maakt net als Dex een ‘Hattrick’ hij scoort zijn derde in de 48e minuut. In de laatste minuut scoort Nieuwkoop hun laatste goal. Eindelijk, ja eindelijk wint de meest aanvallende partij. We winnen met 10 - 6!

Beresterk ons eigen spel gespeeld en gestart met volle focus. Klasse!. Dit gaan we doortrekken naar de volgende wedstrijd en beide teams hebben hun beloning van de coach verdiend! Uitdeelchips voor de jo10-1 en de jo11-4!

Volgende week weer keihard trainen en 2 april spelen we tegen Meerburg jo10-7. Aftrap om 10:30 uur te Zoeterwoude.