Meerburg JO10-7
Alphen JO10-1
02-04-2022
4-6

De vierde wedstrijd van het laatste seizoen deel gaat deze zaterdagochtend op het terrein van Meerburg gespeeld worden. We missen vandaag nog maar twee van de basisspelers door ziekte. Dus op de afgemelde Remi en Ezra na staat het hele team inclusief supporters om 10.00 uur te trappelen om nog een wedstrijd te gaan winnen. Deze zaterdagochtend 2 april 2022 spelen wij tegen Meerburg Jo10-7. Deze wedstrijd nog een keer het geleerde spel op de voetbalmat showen aan de trouwe supporters. De aftrap is om 10:30 en kille windje trekt langzaam aan naar een stevige wind. Op naar kleedkamer 13 om ons om te kleden en geconcentreerd te luisteren naar de coaches Robin, Ruud en Arjan. Tactisch weer dezelfde afspraken: we starten vanaf de eerste seconde helemaal wakker en scherp. We gaan allemaal gefocust samen voetballen. Wij willen balbezit op de helft van de tegenstander en het spel bepalen. Als team samen geconcentreerd spelen, de bal veroveren en alle eerste passes zuiver. In balbezit gaan we we op doel schieten niet vastlopen maar actie. Wat gaan we doen? WINNEN!

De opstelling voor de eerst helft volgt: keeper- 2-1-2, we starten met Noud op doel, Kevin. als rechterverdediger, Bas links achter, Michel als midden-mid, Thijs als linkeraanvaller en Ömer daarnaast aan de rechterzijde. Miraç start als wissel. De warming up pakt iedereen goed serieus aan, dat is goed nieuws voor de tactische focus en voor de lijven want het dwarse windje is best koud. Bas leidt de loopvormen en we zetten ons team vanaf de eerste seconde op scherp. Snel nog actief op een knie bij elkaar om kort de teamtaken aan te stippen en Robin benadrukt dat we op het doel van de tegenstander moeten schieten, schieten en nog eens schieten. We sluiten de coaching af met onze yell: “ Wat gaan wij doen “ - ‘ WINNEN’.

Daar is de aftrap, eindelijk! De tegenstander lijkt er ook vol voor te willen maar AVV Alphen heeft het vizier samen op scherp staan. Gaaf die opgaande leercurve nu met inzet en spelbeleving de volgende wedstrijd winnend afsluiten? De eerste 5 minuten zijn voor Meerburg die duidelijk beter met het meenwindje omgaan want na drie minuten kijken we al tegen een achterstand van 1-0 aan. Thijs bewijst dat hij het spelletje steeds weer beter onder de knie krijgt want met een goede actie en met een fraaie goal brengt hij de stand in de achtste minuut op 1-1. Twee minuten later doet Meerburg er een schepje bovenop met hun tweede goal. Eerste time out volgt met een 2-1 achterstand. We kijken en benadrukken wat we goed doen en dat vooral door moeten zetten. Miraç komt er rechts achter in voor Bas waarbij Kevin ruilt met Thijs links voorin en Thijs onze opbouw vanaf linksachterin gaat vorm geven. We gaan ervoor, wij gaan WINNEN!. Het tweede kwart voor rust komt Meerburg dankzij de wind en een doorschietende bal voor het doel en maakt hun 3-1. AVV laat het er terecht niet bij zitten wij passen, dribbelen en zijn fysiek sterker aan de bal. Dit is ook het moment waarop Kevin in de 20e minuut op staat en gebruik maakt van een geplaatst schot om de bal tegen de touwen van de tegenstander te jagen, 3-2! Alle hoop is terug zeker als Ömer na een pracht pass en opvolgende uitspeel actie de bal kiezelhard achter de keeper van Meerburg jaagt. Pats, daar is de 3-3. We gaan (snel) rusten met een 3-3 gelijke stand maar in vertrouwen en trots staan we al 10 - 0 voor!

Rust. Tijdens de limonade en het slim binnen even opwarmen bespreken we de eerste helft. We mogen echt niet gaan verslappen want Meerburg gaat echt ook proberen te willen winnen. Zoals wij altijd oefenen en zeggen het staat “6-6” en diegene die 1 doelpunt meer scoort als de tegenstander die wint! Wij spelen gedurfd voetbal op hun helft maar we moet wel samen blijven spelen, het passen gaat goed en het schieten ook. Blijf geconcentreerd allemaal de tweede helft is altijd een verse start! In de rust wisselen we Ömer voor Bas en starten we met de volgende opstelling: Noud op doel, Miraç rechterverdediger, Thijs links achterin, Michel als mid-mid en voorin Kevin op links en Bas op rechts. Wij zijn beter laten we eens gewoon gaan: ‘ WINNEN ‘ !

Terug op het veld golven onze eerste aanvallen dankzij de wind direct over Meerburg heen. Michel maakt in de 28e minuut fantastisch zijn kans af en scoort zijn verdiende deze ochtend. Een ware opleving want we staan eindelijk voor! Beide teams gaan in aanvallend opzicht in een hoog tempo op en neer over het veld maar Noud verricht een paar stevige reddingen en AVV weet Meerburg van de aansluitings treffer af te houden. AVV staat 3 -4 voor in de laatste time out. Nu komt het aan op onze beroemde eindsprint. In het laatste kwart zijn wij altijd het sterkst! Ömer komt voor een sterk spelende Thijs en ruilt met plekje voorin met Kevin. Zo schuift Kevin naar linksachter met de opdracht om alle ballen tegen te houden. Tijd voor team tiki-taka en die winst pot binnen te halen!

Door het jagen van AVV weet Bas in de 39e minuut de 3-5 te maken met een bekeken schot. Gaat het dan toch onze tweede winstpartij worden? Schot na schot en voorzet na voorzet eindigen in de buurt maar nog niet in de goal van Meerburg. Maar de show van Ömer start vanaf de 42e minuut na goed verdedigingswerk bij AVV een blok, een pass, een passer actie een schot en een goal! Het staat 3-6 dit gaan we niet meer verliezen. Het wordt nog wel even spannend als Meerburg in de 46e minuut hun vierde goal scoren. Maar dat was dan ook het laatst wapenfeit uiteindelijk wint de meest aanvallende partij weer. We winnen met 4 - 6!

Mooi alweer ons eigen spel gespeeld en de hele wedstrijd (op de laatste vijf minuten na) met volle focus. Klasse gedaan! Dit gaan we gewoon doorzetten naar de volgende wedstrijd en het team heeft opnieuw hun beloning van de coach verdiend! Uitdeelchips voor de jo10-1!

Volgende week weer keihard trainen want hard werken loont! 9 april spelen we thuis tegen ARC jo10-7 jm. Aftrap om 8:30 uur te AVV Alphen.