Alphen JO10-1
ARC JO10-7JM
09-04-2022
6-5

Vijfde en laatste wedstrijd voor het paasfeest. Deze wedstrijd gaat deze zaterdagochtend 9 april op het terrein van AVV gespeeld worden. Om 8:00 uur met zijn allen verzamelen, helaas ontbreekt vandaag Ezra nog om te herstellen en Remi is als super sub aan het invallen bij jo9-1. Wij spelen tegen ARC Jo10-7. Deze wedstrijd wil iedereen winnen want we hebben ons ritme gevonden. De aftrap is om 08:30 daarom snel op naar kleedkamer 8 om ons om te kleden en geconcentreerd te luisteren naar de coaches Robin, Ruud en Arjan. Het ritme van geconcentreerd omschakelen zit er goed in bij ons team we leren elke week bij, gaaf! Tactisch weer hetzelfde: “ we starten vanaf de eerste seconde helemaal wakker en scherp” . We gaan allemaal gefocust samen voetballen. Wij willen balbezit op de helft van de tegenstander. Als wij als team samen geconcentreerd spelen zoals de vorige twee wedstrijden kunnen we ook van ARC winnen. Wat gaan we doen? WINNEN!

De opstelling: we starten als volgt, keeper- 2-1-2, we starten met Noud op doel, Miraç als rechterverdediger, Kevin links achter, Michel als midden-mid, Thijs als linkeraanvaller en Ömer daarnaast aan de rechterzijde. Bas start als wissel. De warming up pakt iedereen goed serieus aan en we gaan steeds meer als treintje op één lijn warm lopen. Vanaf de eerste seconde op scherp. Snel nog actief op een knie bij elkaar om kort de teamtaken aan te stippen en Robin benadrukt dat we gelijk scherp moeten zijn. We sluiten de coaching af met onze yell: “ Wat gaan wij doen “ - ‘ WINNEN’.

Daar is de aftrap, eindelijk! De tegenstander lijkt er iets minder wakker bij te staan maar AVV Alphen heeft het vizier samen op scherp staan. Zo mooi die leercurve van Jo10-1, inzet en spelbeleving zijn volledig aanwezig gaan we deze wedstrijd winnend afsluiten? De eerste 10 minuten zijn voor ons. Wij combineren en veroveren en maken ARC een team dat geen rust kan vinden aan de bal. Na drie minuten staan wij te juichen want Ömer scoort een keurige goal. Ongeveer in de elfde minuut doet ARC van zich spreken en zij weten ook te scoren. Eerste time out volgt met een 1-1 stand. We benadrukken wat we goed doen en dat vooral door moeten zetten. Bas komt er rechts voor in voor Thijs want Ömer schuift naar links voorin. We gaan ervoor, wij gaan WINNEN!. Het tweede kwart voor rust komen wij meer en meer in ons spel en we lopen tussen de 16e en 25e minuut uit naar een 4-2 voorsprong. Voor AVV scoren Ömer in de 16e, Bas in de 23e en nog een keer Ömer in de 24e gelijk daarop scoort ARC hun tweede. We gaan (snel) rusten met een 4-2 stand maar we voelen ons koning te rijk we staan blijkbaar in gedachten in vertrouwen al 10 - 0 voor!

Rust. Tijdens de rust bespreken we de eerste helft. We mogen echt niet gaan verslappen want we zijn er nog lang niet. ARC krijgt vast van hun coach en leider te horen dat zij harder moeten gaan werken en harder verdedigen. Zoals wij altijd oefenen en zeggen het staat “6-6” en diegene die 1 doelpunt meer scoort als de tegenstander die wint! Wij spelen gedurfd ech voetbal op hun helft maar we moet wel samen blijven spelen, het samen over passen kan beter en het schieten ook. Blijf geconcentreerd allemaal! In de rust wisselen we Thijs voor Ömer en starten we met de volgende opstelling: Noud op doel, Miraç rechterverdediger, Thijs links achterin, Michel als mid-mid en voorin Kevin op rechts en Bas op links. Wij zijn beter dus wat gaan wij doen….: ‘ WINNEN ‘ !

Terug op het veld golven de eerste serieuze aanvallen an ARC over ons heen. ARC maakt in de 29e en 32e hun treffers en ruiken ons ‘ bloed’ maar dankzij ons doorzettingsvermogen rechten wij onze rug en knokken ons terug door een doelpunt van Bas in de 35e minuut. Onze voorsprong van 5-4 is terug. Beide teams gaan in aanvallend opzicht in een hoog tempo op en neer over het veld maar Noud verricht een paar stevige reddingen en ook de keeper van ARC weet treffers te stoppen. Laatste time out. Nu komt het aan op onze beroemde eindsprint en ons uithoudingsvermogen. In het laatste kwart zijn wij altijd het sterkst maar we zijn slordig aan het worden, breng de focus terug denk aan jullie passing, acties en het scoren! Ömer komt het laatste deel er in voor Miraç en ruilt met Bas links voor in. Tijd voor team samenspel en sterk blijven en die winst pot binnen te halen!

Door het jagen van AVV en toch ook wel slordig spel weet ARC in de 40e minuut de 5-5 te maken. Gaat het dan toch mis voor AVV? Schot na schot en voorzet na voorzet eindigen in de buurt maar nog niet in de goal van ARC. Maar … in de 46e een ongelukkige onbedoelde actie van een ARC speler die een bijna goal uit het ARC doel verdedigt met zijn handen. Terecht een penalty voor AVV, vanaf de 7 meter mag Ömer ons terug op voorsprong proberen te zetten. En keurig hard afgemaakt door Ömer. Het staat 6-5 een spannende stand met nog ruim 5 minuten te spelen gaan we dit nog verliezen? Het wordt nog wel even spannend als ARC in de laatste minuten nog corner op corner mogen nemen. Daar is het eindsignaal we winnen uiteindelijk met 6 - 5!

Ons eigen spel gespeeld en een helft van de hele wedstrijd met volle focus gevoetbald. Klasse gedaan! Dit gaan we gewoon na de paasdagen doorzetten. Wederom uitdeelchips voor de jo10-1!

Volgende week weer keihard trainen want hard werken loont! 16 april hebben we welverdiend stille zaterdag vrijaf. De eerste wedstrijd is 23 april as. spelen we uit tegen Alphia jo10-3. Aftrap om 8:30 uur te Alphia.