Alphia JO11-2
Alphen JO11-2
09-04-2022
0 - 6

Deze vroege morgen mogen we weer tegen Alphia. Dit keer tegen de JO11-2, een leuk team met ook sympathieke trainers. Bij voorbaat al beter en leuker dan vorige week dus ;).

Zonder Liam V. en Jip, maar met Stijn van de JO11-3, gaan we proberen weer een overwinning weg te slepen hier. De laatste keer tegen dit team was een spannende wedstrijd waarin we uiteindelijk met een 4-2 overwinning vertrokken, benieuwd of het dit keer ook zo spannend zou worden.

De wedstrijd begint en Alphia probeert direct de aanval te zoeken. Van vorige keer weten we nog dat ze daarbij ook veel ruimte weggeven, aan ons de taak om daarvan te profiteren. Dat lukt aardig, want wanneer we de bal op het middenveld of achterin veroveren, schakelen we snel om en kunnen we gevaarlijk worden. Al snel volgt daar ook het eerste doelpunt uit. Ryu bedient Luuk, die de bal kan vrijmaken voor een schot. Via de vingers van de keeper, maar doordat het schot hard genoeg was kon die er verder ook niks meer aan doen, 0-1! Alphia liet zich niet onbetuigd, want vlak na de aftrap raakte ze het aluminium achter Quinn, gelukkig geen tegengoal maar we kwamen daar goed weg. We zijn dit eerste kwart duidelijk de betere partij, er wordt goed en scherp verdedigd en wanneer we de bal veroveren ook snel omgeschakeld. Helaas staat het vizier nog niet echt scherp of maken we in de laatste fase net de verkeerde keuze, maar met zoveel kansen kan het niet anders of er gaan nog meer doelpunten vallen. Helaas gebeurt dat niet meer in de eerste 15 minuten. Eventjes de puntjes op de i zetten en snel weer verder.

Het tweede kwart gaat verder waar het eerste gebleven was. Met kansen voor ons en gelukkig gaan ze er nu wel in. Met een prachtige steekpass stuurt Alexis Edris de diepte in, alleen op de keeper af schiet hij de bal in de korte hoek het doel in, 0-2! We proberen nu hun opbouw te verstoren door hoge druk en vroeg vastzetten. Daarmee veroveren we vaak al diep op de Alphia helft de bal. Het is Luuk die de bal van de centrale verdedigster af snoept en van randje zestien zijn tweede kan binnenschieten, 0-3! Een dergelijke voorsprong hebben we nog niet vaak gehad dit seizoen, maar het is wel zaak om de concentratie vast te houden. Soms zitten we er net naast, maar gelukkig hebben we Quinn op doel. Een schot van Alphia lijkt de kruising in te vliegen, maar met een prachtige duik plukt Quinn de bal daar weg. De trainers van Alphia telde hem al, maar toch geen doelpunt dankzij Quinn. En zo gaan we rusten met een 0-3 voorsprong.

De limo gaat er goed in en de beentjes krijgen ook even rust. Er is door iedereen ook hard gewerkt en het kost veel energie om én achter je directe tegenstander aan te lopen om vervolgens weer snel om te schakelen naar de aanval als we de bal veroveren. Gewoon zo doorgaan de tweede helft, niet verslappen en zorgen dat we geen tegengoal krijgen is de boodschap. Alphia probeert de druk natuurlijk op te voeren, maar we houden redelijk eenvoudig stand. Grote kansen krijgen ze niet en mocht er wel een Alphia speler doorbreken, dan is daar altijd Quinn nog met goede reddingen. Zelf blijven we in de omschakeling erg gevaarlijk blijven. Edris gaat op avontuur en houdt het overzicht om Luuk in staat te stellen zijn 3e en onze 4e er in te schieten. Het verzet van Alphia is nu wel gebroken en het verband verdwijnt uit hun spel.

Het laatste kwart begint, met individuele acties probeert Alphia nog wel wat, maar zonder succes. En aan de andere kant kunnen we zelf vaak gevaarlijk eruit komen. Liam verovert de bal en stuurt meteen Luuk diep. De keeper is attent en komt ver uit zijn doel, maar Luuk is er net eerder bij en kan de bal langs te keeper tikken. Diezelfde bal rolt rustig zo het doel in waardoor de 0-5 op het scorebord komt. Ook bij ons vloeit de energie nu wel een beetje weg. We voelen dat het gespeeld is en dat komt het spel niet echt ten goede waardoor er een rommelige fase ontstaat. Nog even een paar minuutjes doorzetten, Luuk verovert nog een keer het balletje om hem vervolgens langs de keeper te schieten, 0-6. Dit was het laatste wapenfeit en met deze mooie uitslag zit de wedstrijd erop.

Voor de aanvallers was dit een lekkere wedstrijd met de ruimte die er was en die we zelf ook vonden en creëerden met goede loopacties. Maar ja, als we de bal niet hebben dan kunnen de aanvallers ook niks uitrichten. Door prima en geconcentreerd verdedigen konden we de bal vaak veroveren en zelf goed omschakelen door op het juiste moment de goede pass te geven. Al met al een prima teamprestatie dus, waar we voor elkaar hebben willen werken. Op naar de volgende!