Nieuwkoop JO11-2
23-04-2022
1 - 4

Scheidsrechter:   Blaauw Timo (Scheidsrechter)
Weer een potje tegen Nieuwkoop. De laatste wedstrijd ging nogal zuur verloren met 3-2, dat zat de jongens nog wel een beetje dwars. Vandaag de mogelijkheid om het recht te zetten en Nieuwkoop dit keer wél te verslaan.

Het begin was voortvarend, de organisatie was goed, er werd goed vrijgelopen en overgespeeld. Alleen druk op de bal bij balbezit tegenstander mocht nog wel wat feller, maar over het algemeen redelijk goed spel waarbij we licht de bovenliggende partij waren. Hieruit kwamen ook al wat kansjes en al snel werd zo'n kans gepromoveerd tot doelpunt. Liam V. gaf een pasje tussen de benen van zijn tegenstander door naar Luuk, die de bal beheerst in het hoekje schoof, 1-0! En ook gewoon verdiend.

De wedstrijd zette zich met hetzelfde spelbeeld voort en er ontstonden ook meer kansen. Dit keer was het Luuk die Liam V. bediende, maar helaas kwam er geen doelpunt uit. Quinn had verder deze eerste helft niet zo heel veel te doen, de verdedigers hadden het aardig onder controle achterin en ook de rest van het team liet hun verdedigende taken niet versloffen. Redelijk tevreden zochten we dan ook de kleedkamer op voor de rust, het enige wat wél een stuk beter hadden moeten doen, was onszelf belonen met meer goals.

Vol goede moed, na wat limo een aanwijzingen, begonnen we aan de tweede helft. Gewoon laten zien wat we de eerste helft hebben laten zien, dan zit er wel wat in. Maar dat liep een stuk moeizamer dan de eerste helft. Nieuwkoop schakelde een tandje bij en het leek soms wel of we zelf uitschakelden. De organisatie was verdwenen, er werd teveel uit positie gelopen waardoor het te vol werd in het aanvallende centrum en de verdedigende arbeid liet ook wat te wensen over. Daarbij lieten we ons ook teveel aftroeven door de tegenstanders die er kort op zaten wat veel balverlies opleverde.

Dat we nu wind tegen hadden en Quinn daardoor de ballen moeilijker weg kreeg hielp ook niet mee. Binnen no time maakte Nieuwkoop de 1-1, 1-2 en 1-3, wat de moraal bij onze jongens niet ten goede kwam. We kwamen in deze fase nog wel tot kansen, maar een grabbelende keeper stopte een schot van Jip nog net op de lijn en bij een hele goede kans was Edris wat te gehaast in de afronden waardoor hij de bal niet goed raakt. Als het dan niet loopt, lukt het ook helemaal niet helaas. Nieuwkoop wist nog 1 keer het net te vinden, waardoor de eindstand 1-4 werd.

Zonde, na een prima eerste helft in de tweede helft niet thuis gegeven. Soms heb je van die dagen. Maar jammer is het wel, want er had echt wel meer ingezeten op basis van de eerste helft. Nu maar even vakantie vieren en vanaf 9 mei er weer tegenaan.