Ongeslagen status van de kampioen beëindigt in sterke pot!

TAVV JO11-1
Alphen JO11-2
21-05-2022
3 - 4

Vanochtend vroeg aan de slag voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. En ook geen makkelijke opgave, want we gaan naar TAVV om daar te spelen tegen de kampioen van deze fase. Ze hebben tot nu toe alles gewonnen met gemiddeld meer dan 4 doelpunten verschil. Met recht een zwaar potje dus, zeker met onze laatste ontmoeting in het achterhoofd, waar we kansloos met 6-1 onderuit gingen. Aan de andere kant, de eerste ontmoeting was een hele spannende 4-3, dus we gaan wel het één en ander proberen natuurlijk en laten ons niet zo makkelijk aan de kant zetten.

Waar de eerdere twee ontmoetingen koud, nat en winderig waren, is het nu in ieder geval lekker weer, dus daar kan het niet aan liggen. TAVV zal gebrand zijn op een goed resultaat om hun perfecte serie te voltooien. Wij gaan er alles aan doen om dat te voorkomen natuurlijk. De wedstrijd begint en we zitten er meteen fel op en proberen elkaar te vinden met combinaties, wat bij momenten ook aardig lukt. TAVV heeft duidelijk moeite met ons goede spel en we verschijnen een aantal keer dreigend bij hun doel. Achterin houden we de boel goed op slot en van daaruit vinden we vaak vrijstaande medespelers op het middenveld. We verdienen ondertussen wel een doelpuntje en die komt er ook. Een mooie pass van Liam V naar Ryu die een mannetje uitkapt en vervolgens met links in de korte hoek de keeper verrast, 0-1!

Op dezelfde voet gaan we verder en we houden TAVV goed onder druk. Soms lijken ze ook gevaarlijk te worden, maar onze verdediging staat als een huis en we weten na sterk verdedigen óók de bal goed in de ploeg te houden. En als je zelf de bal hebt, kan de tegenstanders niet scoren natuurlijk, zoals we allemaal weten. Zo blijft het spelbeeld dit eerste kwart hetzelfde en zijn we de bovenliggende partij. Nu onszelf nog even belonen met een doelpuntje. Dat gebeurt ook en de aanleiding is bijna een kopie van de eerste goal, mooie pass van Liam V op Ryu en nu schiet Ryu hem met rechts hard achter de keeper, 0-2!

In de time-out probeert TAVV wat reparatiewerkzaamheden te verrichten. Ze gaan daarna iets anders spelen en zetten de poppetjes wat anders neer. Die zullen zich natuurlijk niet zo makkelijk gewonnen willen geven en gaan er heus een tandje bijzetten. Dat klopt ook, de wedstrijd begint meer in evenwicht te raken en kansjes voor TAVV komen er ook. Maar tot nu toe weten we ze knap van scoren af te houden en zelf laten we ons ook niet onbetuigd. Want we verschijnen ook nog steeds gevaarlijk voor het TAVV doel. Wel raken we de bal nu soms wat sneller kwijt door onzorgvuldige passing of missen we net het overzicht de vrije man te vinden, die er wel vaak was. Dat komt natuurlijk ook doordat we meer onder druk gezet worden door de tegenstander en we dus minder tijd krijgen om de oplossingen te vinden. Maar soms vinden we de oplossingen nog wel en daaruit weet Liam B, na de pass van Ryu, met een mooi afstandsschot hoog in de hoek de 0-3 aan te tekenen. Vlak voor rust weet TAVV dan wat terug te doen en komt de 1-3 nog op het bord en 2 doelpunten marge zoeken we de kleedkamer op voor de limo.

Het beloofd nog een spannende tweede helft te worden, want ook qua spel is TAVV wel terug in de wedstrijd gekomen. Zaak om niet snel een tegendoelpunt te krijgen in de tweede helft en verder blijven spelen zoals we deden in het eerste kwart. Met veel beweging zonder bal en veel passes. Maar de tweede helft begint natuurlijk niet zoals we hadden gehoopt, want het duurt niet lang voordat TAVV de aansluitingstreffer kan maken. Ze zetten nu alles op alles om gelijk te komen, maar doen dat wel een beetje gehaast, waardoor veel dingen niet lukken. Zelf blijven we goed stand houden en komen we óók een paar keer in kansrijke positie. We bouwen de voorsprong zelfs weer uit, Edris maakt de 2-4 op aangeven van Luuk. Dit doelpunt is een exacte kopie van onze 6e van vorige week. Een aanval over veel schijven waarbij de bal uiteindelijk in het volle centrum belandt en naar de vrije zijkant gepasst wordt, van zo'n team doelpunt kunnen de trainers echt genieten.

TAVV probeert de druk nog meer op te voeren. Maar echt goed lukt dat niet. De meeste pogingen eindigen in achterballen. En uit de achterballen weten we met mooie driehoekjes meestal goed op te bouwen en het middenveld te bereiken. Toch komt TAVV nog dichterbij door de 3-4 binnen te schieten. Er volgen nog een paar spannende minuten maar over het algemeen weten we weer de bal goed in ons bezit te houden, waardoor de tegenstander niet heel gevaarlijk meer kan worden en ze het moeten zoeken in individuele acties en schoten van afstand die meestal ver naast of over gaan. Zodoende trekken we de 3-4 overwinning netjes over de streep! Knap gedaan, alles zat in deze wedstrijd. Goed voetbal, hard werken en vechtlust. Mooie manier om de competitie af te sluiten. Nog twee toernooien en we gaan proberen om nog een oefenwedstrijdje op een zaterdag tussen de toernooien te regelen.