Bernardus JO11-2
Alphen JO11-3
27-08-2022
7 - 1

Deze oefenwedstrijd van zaterdag 27 augustus sluit onze kick off week voor de echte start van de voetbal competitie af. De jo11-3 van Avv Alphen speelt een uitwedstrijd om 9:00 uur tegen Bernardus jo11-2. Op Thijs na is het gehele team van 10 man sterk op tijd bij Bernardus verzamelt en gaan we gebroederlijk richting de kleedkamer. In de kleedkamer beginnen we aan het focus en omkleed ritueel en de discipline zit er al gelijk goed in. Vandaag met elkaar voor het eerst 8 tegen 8 op een half veld. Dit gaat nieuw en spannend worden hebben maar laten we lol hebben en samen proberen te … WINNEN!

De opstelling: we starten als volgt, keeper- 3-1-3, we starten met Noud op doel, Sven als rechterverdediger, Miraç als centrale verdediger en Tygo Kleijne (bijnaam: Kleine) links achter, Michel als midden-mid, Tygo van Wissen als linkeraanvaller, Luuk als rechteraanvaller en Ömer centraal voorin. Kevin en Remi starten als wissels. De warming up pakken we door waar we eind vorig seizoen gebleven zijn: als treintje op één lijn warm lopen. Miraç geeft daarbij het tempo knie heffen en hakken-billen aan. Snel nog actief op een knie bij elkaar om kort de teamtaken aan te stippen! We sluiten de coaching getrouw af met onze yell: “ Wat gaan wij doen “ - ‘ WINNEN’.

De tegenstander staat ook al te trappelen en daar is de aftrap. De eerste vijf minuten gaan gelijk op. Wij combineren en veroveren maar verliezen in ons enthousiasme ook vaak de bal in de passing. Na vijf minuten staat helaas voor ons Bernardus te juichen de eerste en ook niet de laatste goal is gevallen. Lang na deze goal gaat het weer erg gelijk op maar een klein foutje leidt tot balverlies en maakt dat Noud ten tweede male moet vissen. Twee nul achter bij de eerste time out. We gaan wisselen en wel Kevin voor Tygo K. en Remi voor Luuk en dan ruilen voorin gelijk Remi en Tygo v. W. van plekje. We gaan ervoor, drie goals maken en wij gaan WINNEN!. Het tweede kwart voor rust komen wij meer en meer in ons spel maar krijgen toch nog twee goals tegen in de 20e en 24e minuut. We gaan (snel) rusten met een 4-0 achterstand.

Rust. Tijdens de rust bespreken we de eerste helft. We focussen met elkaar op het positieve. Het veroveren en het veldspel gaat best prima maar we zijn het allemaal erover eens dat we als team meer en beter de bal naar elkaar moeten overspelen.Blijf geconcentreerd allemaal! In de rust wisselen we Tygo K. en Luuk voor Ömer en Michel. Wij willen samen beter dus wat gaan wij doen….: ‘ WINNEN ‘ !

Terug op het veld golven de eerste serieuze aanvallen van Bernardus gelijk over ons heen maar deze keer gaan we beter de duels in en gebruiken de veldbezetting beter. Jammer genoeg kunnen wij een paar mooie aanvallen door het midden niet in goals omzetten. Eeuwenoude wijsheid leert: als je zelf niet scoort gaat je tegenstander het doen. Daarom vallen in de 41e en in de 44e minuut de 5e en de 6e goal voor Bernardus. Laatste time out. Nu komt het aan op onze beroemde eindsprint en ons uithoudingsvermogen. Ömer komt het laatste deel er in voor Sven en Michel ruilt met de leeg gestreden Miraç. We eindigen in de volgende opstelling: Noud op doel, rechts in de verdediging Kevin, Luuk centraal met links van hem Tygo K., Tygo v W. schuift naar de mid-mid plek en van links naar recht staan voorin Remi, Ömer en Michel. Zes nul achter mannen maar we kunnen gaan winnen als we zeven keer scoren in de laatste 15 minuten! Let’s go!

Door het jagen van AVV en toch ook wel een slordig balverlies moment weet Bernardus gelijk toe te slaan in de 49e minuut. Zeven - nul achter we rechten onze rug en gaan vol voor de eretreffer. Eindelijk gebeurt in de 51e minuut het een aanval over meerdere schijven met als eindstation Ömer die kapt en draait en gelijk keurig hard afgemaakt door Ömer. Het staat 7-1 en na nog een aantal spannende aanvallen door beide partijen verandert er niets meer aan de stand. De wedstrijd met 7-1 verloren maar veel positieve acties gewonnen.

Volgende week weer keihard trainen want hard werken loont! Conditioneel en positiespel best goed nu nog harder passen en schieten! De eerste competitiewedstrijd is 3 september as. wij spelen dan uit tegen Nieuwkoop jo11-3. Aftrap om 8:30 uur te Nieuwkoop.