ARC JO11-5
Alphen JO11-2
15-10-2022
3-6

Nu de eerste fase erop zit en we die als kampioenen hebben afgesloten gaat het vizier op de tweede fase. De nummer twee in onze poule, ARC JO11-5, had het verzoek ingediend voor een revanche wedstrijdje. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen en zodoende gingen we nogmaals op bezoek bij ze.

Een oefenwedstrijd is natuurlijk bij uitstek geschikt voor wat kleine experimentjes. Sommige posities hebben we opties in overvloed, maar op andere is die spoeling wat dunner. Tijd om te kijken of we die uit kunnen breiden. En ondanks dat het "maar" een oefenwedstrijd is, we willen natuurlijk ook vandaag gewoon goed voetbal laten zien en winnen. Althans, dat is de bedoeling, maar na het eerste fluitsignaal van de scheids loopt dat allemaal even anders. ARC begint lekker te combineren en ze weten telkens vrije mensen te vinden. Binnen no time liggen de eerste, tweede en derde goal er al in, na 8 minuten 3-0 achter. Ze gaan daarbij ook wel heel effectief met de kansen om, want vrijwel elk schot vliegt binnen. Is dit ARC nu opeens zo goed geworden? Nou ja, ze spelen het goed uit, maar dat komt voornamelijk door ons eigen spel. We geven ze veel te veel tijd en ruimte, we zijn niet fel genoeg en wanneer we de bal hebben zijn we zo vriendelijk om hem weer snel aan ARC terug te geven. Kortom, het lijkt alsof we zelf nog niet aan de wedstrijd begonnen zijn en alles wat we geleerd hebben de afgelopen weken laten we nu juist níet zien. Gelukkig blijft de schade in het eerste kwart "beperkt" tot 3-0 en hebben we even tijd om in de time-out weer wakker te worden.

De gebruikelijke wissels, paar kleine omzettingen en wat strenge woorden van de technische staf en we gaan voor de volgende 15 minuten aan de slag. Dat ziet er meteen al beter uit. Er wordt nu veel scherper verdedigd, we vinden nu zelf de vrije man en aan de bal zijn we ook een stuk zorgvuldiger. Dat resulteert al snel in de eerste kansjes. Goals vallen er nog niet, want de ARC keeper heeft een paar fantastische reddingen in huis. ARC wordt soms nog gevaarlijk maar ook wij hebben een goede keeper die wat goede reddingen in huis heeft en ARC van scoren af houdt. Toch lijkt dat een kwestie van tijd voor we zelf de score zullen openen en dat blijkt ook wanneer Luuk een corner in 1x weet binnen te schieten 3-1! Dit is het sein om nog wat extra gas te geven. ARC komt verder onder druk te staan en het is Noé die nog voor rust de aansluitingstreffer kan binnenschieten 3-2! Dit geeft nog ruim voldoende perspectief voor de tweede helft.

Na wat limo op het veld en nog wat kleine tips en aanwijzingen zijn we gretig om de tweede helft te starten. We gaan door waar we gebleven zijn en zetten de duimschroeven nog wat strakker. ARC heeft nu moeite om eruit te komen en we weten de bal door goed vooruit te verdedigen vaak snel weer in bezit te krijgen. Nu alleen nog scoren. Dat lukt wanneer Adam de bal bij Luuk krijgt en die met een boogballetje de keeper weet te verschalken, 3-3! En er is nog tijd genoeg om vol voor de overwinning te gaan. Dat gevoel hebben de jongens ook, dus ze blijven de boel goed vastzetten, hoog op de helft van de tegenstander om foutjes proberen af te dwingen. Dat levert resultaat op, wanneer Sam een uittrap van de keeper onderschept en genadeloos afstraft, 3-4! De koek is nog niet op want Sam weet ook de 3-5 binnen te prikken. Ryan kopt uit onze zoveelste gevaarlijke corner op de lat en Sam staat op de goede plek om de rebound binnen te schieten. ARC is geknakt en we proberen nog een doelpuntje binnen te prikken in de laatste fase van de wedstrijd. Dat lukt als Luuk de bal bij Ezra krijgt die vervolgens de keeper met een goed schot kansloos laat, 3-6 en de comeback is compleet.

Wat een wedstrijd, eerste kwart niet thuisgegeven, tweede kwart in de wedstrijd gekomen om de boel om te draaien en de tweede helft de tegenstander compleet overspeeld en kansloos gelaten om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken met een duidelijke uitslag. Wat een veerkracht en mentaliteit. Ook nog eens met 45 minuten goed voetbal, waarin er wel veel dingen uit de trainingen terug kwamen op het veld. Knap gedaan mannen!