Bernardus JO11-1
Alphen JO11-2
13-05-2023
6 - 1

De laatste competitiewedstrijd vandaag. Ergens in de verte is er nog een theoretische kans op het kampioenschap, maar dan moeten we zelf met grote cijfers winnen vandaag én dan moet Sportlust wat puntjes verliezen. Tegenstander Bernardus staat momenteel eerste in de poule en heeft aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap. Dat ze tot nu toe erg weinig goals tegen krijgen maakt onze opdracht nog wat moeilijker. De wedstrijd begint met een minuutje stilte ter nagedachtenis aan een opa van de tegenstander en ook jarenlange vrijwilliger bij Bernardus die afgelopen week is overleden.

Nadat de scheids dan fluit voor de aftrap en de bal voor het eerst rolt blijkt al snel dat Bernardus geen last heeft van kampioensstress. Ze zijn duidelijk de bovenliggende partij en bij ons lijken er een paar nog niet wakker. Alles wat wij van plan waren te doen, hoog druk zetten, fel verdedigen, doet Bernardus juist bij ons zodat we er niet uit kunnen komen. Voorin in is ook te weinig beweging waardoor we de bal niet lang in de ploeg kunnen houden. Het duurt dan ook niet lang voor Bernardus de score opent en ze doen dat met een weergaloze goal. Voor wie een indruk wil krijgen over hoe dat ging, zoek maar eens op "scorpion kick" op youtube. We komen er maar weinig aan te pas en zijn niet in staat onder de druk van Bernardus uit te voetballen. Het is dan ook gezien het spelbeeld niet gek dat onze tegenstander de voorsprong in dit eerste kwart weet te verdubbelen naar 2-0. Waarmee we de eerste 15 minuten de schade nog redelijk beperkt houden.

We zullen de rest van de wedstrijd toch uit een ander vaatje moeten tappen willen we er nog wat van maken vandaag. Maar voorlopig worden we op alle vlakken overvleugeld. Met twee verse krachten en een preek gaan de jongens weer aan de slag voor de volgende 15 minuten. Het lijkt dit tweede kwart iets beter te gaan, maar nog steeds kunnen we bij lange na niet domineren. Wél komen we vaker in de buurt van het Bernardus doel, maar hun keeper staat gewoon goed te keepen, dus passeren doen we hem nog niet. Doordat we nu wat langer de bal vast konden houden, betekende dat automatisch ook dat Bernardus de bal iets minder vaak had en daardoor ook wat minder vaak voor ons doel kon verschijnen. Toch weten ze er nog eentje bij te prikken en gaan we rusten met een 3-0 achterstand.

Bekertje waterige limo in de kleedkamer en verder bleef het vrij stil. Vlug maar weer naar buiten voor de tweede helft. Veel veranderde er niet. Bernardus toont zich een stuk gretiger en bij ons loopt het langzaam leeg. Als de tegenstander dan ook nog een beetje geholpen wordt door de scheids met een toegekende penalty, de Bernardus speler leek toch meer over de bal te struikelen dan over een been van ons, lijkt ook het laatste beetje hoop wel vervlogen. De penalty wordt onberispelijk ingeschoten en de 4-0 staat op het scorebord. We proberen het nog, maar het lukt niet. Alles wat we normaal wel kunnen en in de voorgaande serie wedstrijden hebben laten zien, gaat vandaag niet goed.

Nog 15 minuutjes te gaan. De enige keer dat het druk zetten wel een keertje lukt, levert dan nog een eretreffer op. De centrale verdediger gaat in de fout en Luuk kan 1 op 1 met de keeper. Dit keer heeft die keeper geen antwoord op het schuivertje onder hem door en verkleinen we de achterstand een klein beetje, 4-1. Lang kunnen we daar niet van genieten want meerdere keren worden we uit elkaar gespeeld. Tygo redt nog een paar keer goed, maar hij komt ook een keertje goed weg wanneer er een balletje tussen zijn benen door glipt die hij net voor de lijn nog weet tegen te houden. Daarnaast maakt Bernardus nog 2 goede goals en stappen ze met 6-1 als winnaar en kampioenen van het veld en kan hun feestje beginnen.

Het zat er geen moment in vandaag en we zijn terecht tegen een grote nederlaag aangelopen. Dat kwam vandaag niet zozeer doordat de tegenstander echt zoveel beter kan voetballen, maar simpelweg omdat ze het meer wilden dan ons, of in ieder geval die wil meer toonden op het veld. En dat is wel jammer om te moeten constateren.