RVC '33 JO13-1
Alphen JO13-2
09-09-2023
6 - 1

Vanochtend vroeg gaan we op weg naar Reeuwijk dorp, alwaar we de plaatselijke trots RVC'33 JO13-1 zullen gaan bestrijden. Deze hebben hun eerste wedstrijd ook makkelijk gewonnen, dus op voorhand lijkt het een sterke tegenstander te zijn. Fijn, want er wordt binnen het team al een beetje gemopperd over het gebrek aan tegenstand. Dat zal dan vandaag waarschijnlijk wel anders zijn.

In een mistig Reeuwijk gaan we van start op het nog natte natuurgras van hun hoofdveld. Vanuit onze dugout is het doel van de tegenstander nog niet eens te zien, dus wat zich er de eerste minuten afspeelt aan die kant van het veld is niet helemaal duidelijk. We krijgen blijkbaar een paar mogelijkheden maar weten het net niet te vinden en net als we doorbreken na een fijne steekpass van Luuk op Felix blijkt het buitenspel te zijn geweest. Dat moeten we dan maar aannemen, want te zien was het niet! Wat we wel kunnen zien is dat Reeuwijk een ploeg is met heel veel power. Heel veel grote, sterke en snelle gasten waarbij hun linksbuiten de kroon spant. Ze voetballen ook net wat makkelijker dan wij en weten elkaar goed te vinden. Bij ons is dat wat moeizaam, passjes zijn niet accuraat, vrijlopen gaat niet helemaal goed en te vaak proberen we mannetjes te passeren wat tegen deze ploeg gewoon erg lastig is. Waar het de eerste 10 minuten nog redelijk gelijk op ging, neemt Reeuwijk nu duidelijk het heft in handen en drukken ze ons terug op eigen helft. En als we de bal door goed verdedigen dan onderscheppen weten we door de verkeerde keuzes in balbezit deze nooit lang te houden. Dan wordt voetballen wel erg moeilijk. Toch duurt het lang voordat Reeuwijk echt kan profiteren van hun overwicht, want ruim 20 minuten weten we ons doel nog schoon te houden, maar in de laatste 10 minuten voor rust weten ze het net toch 2x te vinden en gaan we met een 2-0 achterstand de kleedkamer in voor de rust.

Even de puntjes op de i zetten, de afspraken in het veld die we met elkaar gemaakt hebben nog even aanstippen en vol goede moed weer verder met de tweede helft. Kijken of we nog iets om kunnen draaien. Maar dat blijkt niet het geval. Al snel scoort Reeuwijk de 3-0 en het geloof bij ons is er nu wel een beetje uit. Af en toe kunnen we wat speldenprikjes uitdelen maar we spelen het gewoon niet slim genoeg om Reeuwijk echt pijn te doen en ook van de gemaakte afspraken komt als snel niks meer terecht. Het veld wordt veel te lang, hierdoor worden de ruimtes voor onze middenvelders ook veel te groot en kunnen ze het niet meer belopen. Wanneer we vervolgens in een aanval de bal verliezen is er geen puf meer om mee om te schakelen en de verdediging te helpen. Hierdoor heeft Reeuwijk vrij spel op ons middenveld en kunnen ze keer op keer richting ons doel om gevaarlijk te worden. Ze weten uiteindelijk het net nog drie keer te vinden. Tussendoor redt Felix de eer als de Reeuwijk verdediging in de fout gaat na goed druk zetten. Eindstand, een teleurstellende 6-1 nederlaag. De eerste helft konden we het nog een beetje bijbenen, dat lukte de tweede helft een stuk minder goed.

We wilden meer weerstand, die hebben we gekregen ook. En eerlijk gezegd wisten we dit keer niet zo goed hoe we daar mee om moesten gaan. Wel hebben we in deze ene wedstrijd al veel meer geleerd dan de twee wedstrijden ervoor. Waarbij de grootste les is dat voetballen niet alleen maar lekker aanvallen is. Willen we hogerop en tegen sterkere tegenstanders spelen, dan zullen we als eerste moeten zorgen dat onze organisatie op orde is. Daarnaast ook wat slimmer spelen, is onze tegenstander groter, sterker en sneller? Uit de duels proberen te blijven en lekker combineren. Daar zijn de trainingen natuurlijk voor, dus daar gaan we de komende tijd weer hard aan werken!