BSC '68 JO13-3
16-09-2023
4 - 3

Scheidsrechter:   Blaauw Timo (Scheidsrechter)
Na de zeperd van vorige week, gaan we vandaag weer proberen drie punten bij te schrijven. Dat moeten we dan doen tegen BSC JO13-3. Net als wij hebben zij een wedstrijd verloren en een wedstrijd gewonnen. We staan dus gelijk in punten en om afstand te nemen op de ranglijst is een overwinning noodzakelijk. En we gaan er natuurlijk alles aan doen om inderdaad te winnen vandaag.

De wedstrijd begint en het is even aftasten hoe de sterkte van de tegenstander is en op wat voor wijze zij spelen. Voor ons is het zaak om eerst de organisatie goed te hebben en van daaruit te gaan voetballen. Zorgen dat het middenveld goed bezet is en de afstanden niet te groot maken, dat is waar we vorige week namelijk tegen aan liepen en dan wordt het voor de verdedigers wel heel lastig. Extra aandachtspunt voor deze wedstrijd dus. Het begin gaat nog een beetje gelijk op, de tegenstander heeft wel wat aardige spelertjes rondlopen en wat ze ook hebben is veel snelheid voorin. Daar moeten we op bedacht zijn, zeker omdat we graag ver naar voren spelen. Gelukkig hebben wij ook een aantal verdedigers die snel zijn, dus als er goed opgelet en gecommuniceerd wordt met elkaar moet het lukken deze aanvallers onschadelijk te maken. Aan beide kanten van het veld worden de eerste speldenprikjes uitgedeeld, maar beide keepers zijn ook op hun post. Ook wij proberen een aantal keren gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van de tegenstander, maar hun keeper is heel attent op de diepe ballen.

Langzaam maar zeker proberen we op te bouwen van achteruit om zo met de nodige driehoekjes en combinaties op de helft van de tegenstander te komen. Dat lukt een paar keer, maar het gaat ook een keertje mis. Zo geven we de eerste echte grote kans zomaar cadeau aan BSC. Die pakken dat gretig uit en ze komen op 0-1. Jammer, maar niet te lang bij stilstaan, de wedstrijd is nog lang genoeg. We rechten de rug en gaan nu volle kracht vooruit. We weten de tegenstander nu vast te zetten op hun eigen helft. Af en toe proberen ze nog een counter te plaatsen maar we weten dat goed op te lossen. De gelijkmaker laat niet lang op zich wachten als Noé weet door te komen en net wat eerder bij de bal is dan de keeper van de tegenstander. Even denken we dat de keeper geblesseerd achterblijft, maar dat is niet het geval en de treffer staat, 1-1! We blijven drukken maar lopen op het middenveld te veel met de bal. Op de momenten dat we dat niet doen en wél voor de passes kiezen is het ook meteen gevaarlijk. Zo kan Luuk een keer door komen en ziet de keeper ver uit zijn doel staan, maar zijn schot is, gehinderd door een verdediger, jammer genoeg niet hoog en krachtig genoeg. Even later nog een gevaarlijk moment in de zestien van BSC. Bij deze actie wordt Luuk redelijk hard geraakt net boven de enkel en hij kan niet meer verder. Felix komt in zijn plaats en vrijwel gelijk is het ook diezelfde Felix die een assist in huis heeft, Timo is de ontvanger en schuift hem simpel langs te keeper het doel in 2-1! Zo hebben we de wedstrijd al in de eerste helft goed om weten te draaien en staan we gezien het spelbeeld ook verdiend op voorsprong. Niet veel later klinkt het rustsignaal en kunnen we even bijkomen in de kleedkamer.

Ondanks de voorsprong zijn er natuurlijk altijd nog wel wat dingetjes te verbeteren. In ieder weten we de afstanden op het middenveld kleiner te houden dan de vorige keer. Zowel de middenvelders zelf als de verdedigers lossen dit nu goed op. Waar we nog wel aan moeten denken, eerder passen op het middenveld. We beginnen achterin goed met driehoekjes en combinaties waarmee we de tegenstander goed uitspelen, dat moeten we ook meer op het middenveld gaan doen i.p.v. zelf zoveel mogelijk mannetjes te passeren. We hebben in de eerste helft gezien hoe gevaarlijk het wordt als we met passes de vrije man kunnen vinden. Dan zijn we ook veel sneller bij het doel van de tegenstander dan dribbelend.

Met dit in ons achterhoofd beginnen we voortvarend aan de tweede helft. We weten weer wat kansen bij elkaar te spelen en uiteindelijk ook te scoren uit één van deze kansen. Het is Noé die voorbereidend werk van Timo af maakt voor de 3-1. We weten BSC op eigen helft te houden, het enige waar we op bedacht moeten zijn is de snelheid van hun spitsen. Vlak van de 3-1 worden we daardoor toch een keer verrast wanneer hun linksbuiten er vandoor gaat en niet meer te achterhalen is. En eerlijk is eerlijk, hij schiet de bal wel heel lekker in de bovenhoek. Gelukkig raken we daarvan niet in de weer en keer op keer komen we gevaarlijk door. Dat levert wel een tweede slachtoffer op aan onze zijde als Felix alleen door kan op de keeper. De keeper is heel veer uit zijn goal. Felix tikt het balletje er langs maar de krijgt vervolgens de noppen van die keeper die een tackle in zet op zijn knie. Ook Felix moet noodgedwongen het veld daarna verlaten. Toch wel een behoorlijk pittige overtreding in deze verder tot dan toe sportieve wedstrijd.

Weer wat wisselingen door het uitvallen van Felix en ook deze keer levert het een doelpunt op, al is het niet zo snel als bij het uitvallen van Luuk. Stijn komt erin voor Felix en Noé schuift een plekje naar voren naar de spitspositie. Eerst wordt er nog een doelpunt van Noé afgekeurd vanwege buitenspel maar niet veel later stuurt Stijn Noé nog een keer de diepte in en die scoort de 4-2 met een hoog en hard schot over de keeper. Na de 4-2 volgt eigenlijk complete controle. BSC kan er niet meer uit komen en de frustraties bij die ploeg nemen ook wat toe. Vooral onderling maar soms ook tegen ons. We moeten nog wel leren om daar niet in mee te gaan en dat gewoon te negeren. De wedstrijd loopt zo'n beetje op zijn einde, maar nadat Dexx op zijn hoofd wordt geraakt volgt nog een laatste scheidsrechterbal. We staan een beetje te pitten en zomaar ligt de 4-3 erin. Dit is ook meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Al met al een leuke wedstrijd en zeer verdiend de wedstrijd gewonnen. De einduitslag suggereert een zinderend spannende pot voetbal, maar eerlijk gezegd vertelt dat niet het hele verhaal van de wedstrijd. Zeker de tweede helft waren we heel dominant en zijn we na de 4-2 ook vrijwel niet meer in de problemen geweest. Er komt al steeds meer uit waar we bij de trainingen op oefenen en zeker in de tweede helft combineren we een paar keer echt heel goed, waarmee we de tegenstander ook uit elkaar weten te spelen. Als we dat combineren nog even doorzetten naar hoger op het veld, dan wordt het nog leuker!