De kop is eraf.

Alphen JO8-2
WVC, JO8-1M
31-08-2019
14-4

Zaterdagochtend 8 uur. Allemaal gespannen gezichten. Vandaag is de eerste echte wedstrijd van de nieuwe JO8-2! Een klein aantal heeft al wedstrijdervaring, maar voor de meesten is het helemaal nieuw en allemaal best een beetje spannend. Snel omkleden, het mooie nieuwe tenue aan, opstelling doornemen en, hup, het veld op.

Tegenstander van vandaag is WVC, zij hebben 9 spelertjes meegenomen waar wij met precies 6 zijn. Geen wisseltjes voor ons dus, eens kijken hoe dat uit pakt. De wedstrijd begint en we starten in een 1-2-1-2 opstelling. Al snel is daar niks meer van terug te zien want we willen allemaal de bal hebben :). Keeper Marijn heeft weinig te doen, want we pakken meteen het initiatief. Kansen komen er en doelpunten ook. Veel doelpunten. Sam scoort al snel de 1-0, waarna Justin denkt, dat kan ik ook. Die scoort er vervolgens 2 achter elkaar. De teller blijft oplopen want Luuk S. legt er ook 2 in het netje en Ruben 1. Zo is de tussenstand al snel 6-0.

Achterin houdt Luuk K. de wacht, als een echte verdediger onderschept hij alle ballen die erdoor komen zodat WVC nog bijna geen kansen gehad heeft en Marijn houdt ook netjes zijn doel schoon. Inmiddels heeft WVC een mannetje extra in het veld en spelen we 6 vs 7 om het wat meer gelijk te krijgen. Dit werkt eventjes, want WVC komt eruit en scoort onhoudbaar voor keeper Marijn. Maar het was van korte duur want voor de rust zetten Ruben, Luuk S. en weer Ruben de 9-1 ruststand op het scorebord.

Een beetje limo, nog wat aanwijzingen en de jongens staan al te trappelen om de tweede helft te beginnen. We beginnen met een keeperwissel. Luuk S. gaat keepen, Marijn het veld in. WVC speelt nu met 8 zodat we nu 2 spelertjes minder in het veld hebben. Helpen doet het nog niet, want we lopen verder uit naar 13-1 door Ruben, Sam, Justin en weer Ruben. Luuk K. weet samen met keeper Luuk S. nog steeds alle tegenaanvallen onschadelijk te maken.

Het laatste deel van de wedstrijd breekt aan en WVC gooit nu alle spelers in de strijd. en met 6 vs 9 lukt het ze om drie keer te scoren, vooral omdat er bij ons langzaamaan wat kletsgroepjes ontstaan en we wat minder goed opletten, maar het slot akkoord is toch nog voor ons. Sam maakt onze 14e waardoor we met een 14-4 overwinning van het veld stappen. Een goed begin, goed gevoetbald, allemaal lekker actief bezig geweest en goed meegedaan. Dat gaan we aanstaande zaterdag natuurlijk weer proberen te doen!
 

Verslagen

Terug naar boven