Leuke openingswedstrijd

Alphen JO8-1
ASC JO8-2
11-09-2019
9 - 4

De openings- competitiewedstrijd ging de 31e nog niet door, dus i.p.v. trainen lekker een wedstrijdje spelen op een doordeweekse avond. Op ons mooie thuis complex mochten de jonge talenten van Alphen JO8-1 aantreden tegen ASC JO8-2.

1e kwart
De teams lijken aan elkaar gewaagd. Voetballend hebben we het overwicht en proberen we steeds "de vrije man" te vinden. Maar ASC verdedigt scherp en blijkt fysiek ook behoorlijk sterk. Er ontstaan kansen voor Alphen, maar de bal wil er maar niet in. Jurre is nog het dichtst bij met een schot op de paal. Daarna volgt de time out waarin we nog wat aanwijzingen bespreken.

2e kwart
Het aantal kansen wordt nu steeds groter en doelpunten kunnen niet uitblijven. En dat gebeurt ook niet, want Jurre opent de score met een mooi bekeken schot langs de keeper, 1-0! Snel daarna scoort Dexx de 2-0 uit een corner. En daarna lopen we uit naar 4-0 door mooie combinaties waarbij Luca de bal heel netjes breed legt op Dylan die zo 2 keer kon scoren. Achterin houden verdedigers Dexx en Corné de boel goed dicht zodat de tegenstander nauwelijks kansen krijgt. En anders staat Quinn er altijd nog om zijn doel "schoon" te houden. Even rusten en limonade drinken.

3e kwart
ASC dringt meteen aan en nu hebben wij het even lastig. Ze proberen wat vaker de aanval te zoeken en maken ook de 4-1. Daarna een aanval van Alphen, waarbij Elian met een prachtig passje Ryu vrij speelt en Ryu de bal vervolgens strak in het hoekje weet te schieten, 5-1. Daarna besluiten de spelers van ASC maar eens van afstand te gaan schieten en scoren op deze manier 2x, 5-3 dus en ook nog een prachtig schot van hun wat beland op de kruising. Ook Quinn heeft nog een aantal goede reddingen waardoor we er niet nog meer tegen krijgen. Als de time out aanbreekt bespreken we wat er beter kan en hoe we zelf weer aan aanvallen toe gaan komen.

4e kwart
De jongens hebben het spel nu weer lekker te pakken en nu vallen de doelpunten weer aan de goede kant. Dylan weet nog 2 doelpunten te maken en Luca en Elian zijn ook trefzeker. Tussendoor weet de tegenstander ook nog 1 keer te scoren, waardoor er een 9-4 eindstand op het bord staat.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik trots op de jongens. Ik heb veel mooie aanvallen gezien en vooral een leuke en hecht team die elkaar wat gunt en met z'n allen ook hard werkt. Een mooi team met veel potentie!
 

Verslagen

Terug naar boven