Olympia JO8-1
16-11-2019
2 - 1

Op de ochtend dat "die goede oude Sint" weer in het land aankomt staat de thuiswedstrijd tegen Olympia op het programma. Olympia heeft altijd sterke teams die doorgaans meekomen in de hoofdklasse, dus de verwachting is dat we het vandaag zeker niet cadeau zullen krijgen. Met z'n allen hard werken en strijden voor de winst is het devies vandaag. Natuurlijk proberen we dat te doen met mooi voetbal dat tijdens de trainingen wordt geleerd.

Als Olympia ons veld heeft gevonden kunnen we aan de wedstrijd beginnen. Het ziet er goed uit, van beide kanten wordt geprobeerd goed samen te voetballen. Olympia en Alphen zitten er beide bovenop, zodat de opbouw steeds verstoord wordt. Zo ontstaan er aan het begin nog geen kansen. Maar na een minuut of 5 breekt Ryu opeens door en gaat vanaf links alleen op het doel af. Met een goed schot in de korte hoek probeert hij de Goudse keeper te verschalken, maar de bal ketst via de binnenkant van de paal het doel uit. Wat een pech....en even later nog meer. Want direct daarna mislukt de opbouw van Olympia en komt de bal bij Luca. Met een mooi schot probeert hij ons op voorsprong te zetten, maar helaas spat de bal via de lat terug in het veld. Even later is het dan toch raak....uit de kluts ligt de bal voor Dylan zijn voeten die zich niet bedenkt en keurig de 1-0 in het hoekje binnen schiet. Ondertussen houden Jurre en Dexx de verdediging achterin gesloten en krijgt de tegenstander geen kansen. En anders staat Quinn altijd nog goed op te letten om de doorschietende ballen te onderscheppen.

In de time out kunnen we niet anders dan erg tevreden zijn en de jongens meegeven zo door te gaan en proberen nog meer doelpunten te maken. In het 2e kwart probeert Olympia wel wat dichter bij ons doel te komen. Als ze dan een keertje van afstand op ons doel schieten ligt plotseling de bal in ons doel en staat het 1-1. Het schot was laag, maar Quinn zag hem helaas te laat omdat hij de bal pas laat zag. Verdedigers belemmerden zijn zicht. Kan gebeuren Alphen, schepje er boven op en zelf weer op jacht naar doelpunten. Als Quinn een doeltrap mag nemen weet hij de diepgaande Luca te bereiken. Alleen voor de keeper weet Luca de bal keurig met zijn linker in het hoekje te schuiven en staan wij weer voor, 2-1! Een mooi moment, zeker ook voor Quinn die erg blij is met zijn assist! Vlak daarna zetten Dylan en Luca goed door en na een mooie aanval wordt de de bal gepasst op de goed vrij gelopen Elian. Helaas kan hij net niet bij de bal om onze derde te maken. Aan de andere kant krijgt Olympia ook nog een paar kansen, waarbij 1 keer Quinn erg goed redde en de 2e keer de bal in ons zijnet wordt geschoten. Daarmee breekt de rust aan.

In de rust bespreken we altijd wat goed gaat en wat beter kan. Er wordt goed verdedigd, weinig kansen weggeven. Maar als we de bal hebben kunnen we best wat rustiger kijken waar we de bal naartoe passen. Zeker als je niet onder druk wordt gezet door een tegenstander. Direct na rust breekt Ryu een aantal keren goed door vanaf links. Alleen zijn schoten zijn net te zacht om een doelpunt te maken, zodat de keeper van Olympia steeds kan redden. Ook maakt Elian een prachtige actie vanaf rechts waarna Dylan de bal krijgt, helaas wordt zijn schot geblokt. Achterin wordt er nog steeds sterk verdedigd door Dexx en Corné. Maar de rut aan de bal zien we in de 2e helft niet terug. Het spel wordt steeds wat rommeliger en zo verstrijkt de tijd zonder dat er iets noemenswaardig gebeurt.

Als dan het laatste kwart aanbreekt worden we toch even door Olympia onder druk gezet. Olympia zet aan voor een offensief. We komen een paar keer goed weg, want de tegenstander raakt 2x achter elkaar de paal. Waarvan 1x Quinn er nog net met zijn vingertoppen aan zit, een uitstekende redding dus! Dexx brengt de technische staf nog even in verwarring door om een wissel te vragen, echter hij bedoelde alleen wisselen van positie in het veld. Gelukkig heeft het verder geen invloed op de stand en houden we vol. Luca schiet de laatste kans net naast en dan blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Na een goede 1e helft was de 2e helft weliswaar minder sterk en vooral rommelig. Maar de spelers hebben vanaf de eerste tot de laatste minuut met z'n allen gestreden. En als er 1 ding belangrijk is om een wedstrijd te kunnen winnen is het wel spelen met inzet en strijd. Dat spreken we ook voorafgaand aan iedere wedstrijd af. Complimenten voor de spelers hoe ze daar vandaag gehoor aan hebben gegeven! Bij de Sint geldt wie zoet is krijgt lekkers. Vandaag geldt dat ook bij onze voetbal wedstrijd: Een mooie en verdiende overwinning!
Fijn weekend allemaal en niet vergeten je schoen te zetten jongens :)