Alphen JO8-2
Meerburg JO8-3
11-01-2020
6-1

Eindelijk weer het veld in. Die winterstop is ook veel te lang :). Om ons voor te bereiden voor de nieuwe competitie oefenen we vandaag tegen Meerburg JO8-3. Op het oog een gelijkwaardige tegenstander, zij zijn van de begonnen in de 2e klasse en inmiddels afgezakt naar de 4e.

Met de start na de winterstop is er ook keepersnieuws te melden. Marijn heeft aangegeven graag elke wedstrijd 1 helft te willen keepen, zodat we daarin wat meer vastigheid krijgen. En de geruchten gaan dat er nog iemand is die graag elke wedstrijd 1 helft wil keepen, dus benieuwd hoe dat gaat lopen ;). Maar snel naar de wedstrijd van vandaag.

Spelbegeleidster Kirsten floot voor het begin waar Meerburg mocht aftrappen. Onze jongens waren gretig en snel werd Meerburg goed onder druk gezet. Hun keeper had een beetje moeite om de bal goed weg te krijgen waardoor we ze goed onder druk konden houden. Uit zo'n moment werd er ook al snel gescoord toen Luuk S. de bal achter de keeper kon schieten. Het spelbeeld bleef lange tijd hetzelfde. Onze 1e helft keeper Tygo had heel weinig te doen en wat hij deed, deed hij ook erg goed. Verder had ons verdedigingsduo Luuk K., die heel goed geconcentreerd speelde, en Adam alles onder controle. Ondanks het goede veldoverwicht wisten we tot aan de eerste time out niet meer te scoren. In die time-out even de puntjes op de i, goed plekkie houden, groot als we de bal hebben, klein als we de bal niet hebben, doe het samen en weer verder. Maar blijkbaar hadden ze het niet goed begrepen, want juist wat zo goed ging, gingen ze opeens anders doen. Hierdoor was het 2e kwart wat rommeliger dan het eerste, zonder dat we veel kansen weg gaven trouwens. Want we waren nog steeds de bovenliggende partij. En we wisten de voorsprong ook verder uit te bouwen. Luuk S. prikte er namelijk voor rust nog even 2 in, waardoor 3-0 de ruststand was.

Even wat limo om de keel te smeren, de jongens kregen ook. Shirtjes wisselen voor de keepers, Marijn ging natuurlijk op doel en daarna weer de focus op de wedstrijd. Er ging natuurlijk al heel veel goed, er wordt echt geprobeerd om over te spelen, daar oefenen we natuurlijk heel veel op bij de trainingen. Maar de trainers zijn niet snel tevreden, dus het moest nog beter :). Daar gaan we weer.

Nu hadden wij de aftrap, nog meer dan de eerste helft proberen de jongens elkaar te zoeken. Nog steeds zijn we de bovenliggende partij en hebben we de bal een keer niet dan zijn de jongens lekker fel om hem weer zo snel mogelijk terug te krijgen. Sam weet de score met een goed schot nog verder uit te bouwen, maar we zijn nog niet klaar. Onze benjamin Nadir gaat een keer goed door, steeds lijkt hij de bal kwijt te zijn maar door zijn wilskracht krijgt hij hem telkens terug en uiteindelijk bij Ruben. Die weet daar wel raad mee en scoort onze 5e.

Laatste time out, gewoon lekker doorgaan waar we mee bezig zijn maar vergeet niet de taken die bij je plekkie horen want Marijn moet wat meer reddingen verrichten, dat doet hij trouwens heel goed, omdat we soms even vergeten dat we ook moeten verdedigen. Dat is een logisch gevolg van het wedstrijd verloop en de krachtsverschillen, maar toch. Aanvallen gaat in ieder geval goed. Want we weten er nog eentje bij te prikken. Justin maakt hem waardoor we op 6-0 komen. Daarna verslappen we te veel, Meerburg komt er steeds vaker uit en het is dankzij verdedigers Luuk S. en Tygo en vooral keeper Marijn dat ze nog niet kunnen scoren, maar vlak voor het einde maken ze dan toch nog de eretreffer. 6-1 eindstand. Goed gespeeld, echt voetbal gezien en lang de concentratie vast gehouden. Prima overwinning om volgende week mee verder te gaan als de competitie weer begint.