Alphen JO8-2
Alphia JO8-2
01-02-2020
7-3

Na de vreemde wedstrijd van vorige week stond er vandaag weer een echte derby op het programma. De buren van Alphia kwamen op bezoek. We hebben al een keer tegen ze gespeeld en daarvan weten we nog dat we met een vrij behoorlijke achterstand (5-2) de rust in gingen en uiteindelijk met 5-7 nog aan het langste eind trokken. Dat was dus geen wedstrijd die vanzelf ging en vandaag moeten we dan ook vol aan de bak voor een goed resultaat. Nadir was helaas ziek, dus met een wisseltje minder moesten we het doen. Verder waren we compleet, dus begonnen we ook met een vertrouwde opstelling. Tygo was de eerste helft keep, daarvoor ons verdedigende blok Adam en Luuk K., Sam middenveld en voorin Ruben en Luuk S.

Beginnen maar! Meteen was er strijd en net als vorige keer bleek dat Alphia ook de fysieke duels niet schuwde. Sam kon er vanuit het middenveld al snel vandoor met de bal en de eerste kans er ook meteen inschieten. Dat is nog eens effectief! Erg lang konden we niet van de voorsprong genieten, want ook Alphia scoorde uit hun eerste kans. Daarna speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Alphia was feller, probeerde ook op te bouwen, maar we hielden ze goed in bedwang zonder zelf tot grote kansen of aanvallen te komen. Voor de eerste time-out wordt er dan ook niet meer gescoord.

Weer even de puntjes op de i, aangeven wat gaat goed en wat kan beter en meteen de wisseltjes doorvoeren. Marijn komt erin voor Luuk K. en Justin voor Luuk S. Het evenwicht van het eerste kwart is er nog steeds, de kansen zijn schaars. Totdat Justin de bal krijgt en ons opnieuw op voorsprong schiet. Nu natuurlijk proberen vast te houden! Dat lukt ook aardig, tot vlak aan de rust. Dan weet Alphia toch nog een keer onze keep Tygo te passeren. 2-2 is dan ook de ruststand.

Even wat verdiende limo naar binnen werken. De jongens zijn gefocust, ze gaan hier vandaag echt niet verliezen of gelijk spelen. Oppeppen was dus niet nodig. Wel nog wat aanwijzingen en natuurlijk de traditionele keeperwissel, Marijn nam het over van Tygo. Alphia stond alweer op het veld toen we naar buiten gingen, die hadden er dus ook zin in. Dat belooft wat voor de tweede helft. We komen goed uit de kleedkamer, want spelen een stuk feller dan de eerste helft. als Alphia de bal heeft zitten we er bovenop om hem weer snel terug te krijgen. Hierdoor krijgen we steeds meer druk op het doel van Alphia en speelt het spel zich voornamelijk op hun helft af. Uiteindelijk komen we ook tot scoren als Justin de trekker overhaalt en ons weer op voorsprong schiet. Niet veel later is het weer raak. Luuk S. frommelt de bal uit de kluts langs de keeper en kan weer een dansje uit de kast halen. We zijn nu duidelijk de bovenliggende partij.

Laatste time-out. Gewoon lekker zo doorgaan dan komt het goed. En dat doen de boys. Even laat Alphia zich nog zien en weten ze de aansluitingstreffer te noteren, maar daarna is het Alphen wat de klok slaat. Met nog 5 minuten te gaan schiet Luuk S. de hoop van Alphia aan diggelen met een mooi hard schot. De lucht is eruit bij de tegenstander en in de laatste 3 minuten lopen we nog verder uit, Luuk S. met een mooie steekpass op Justin die koel blijft en ook de laatste goal komt op naam van Justin als hij de keeper voor de 4e keer vandaag kansloos laat.

Eindstand 7-3! En eigenlijk leek de wedstrijd wel heel veel op de vorige tegen Alphia, we maken het verschil in de tweede helft. Knap gedaan, hard gewerkt, goed gespeeld. Op naar de volgende!