Goed resultaat in het laatste kwart verspeeld.

Bernardus JO8-3
Alphen JO8-2
08-02-2020
5-2

Op naar Bernardus. Een bekende plek voor 1 van de trainers, want die doet daar zelf zijn conditie op peil houden op de stormbaan ;). Maar goed, daarvoor zijn we hier niet vandaag, want wij komen voor een lekker potje voetbal. Na de mooie overwinning van vorige week zijn we vol vertrouwen dat we de lijn door kunnen trekken. Luuk K. is er vandaag niet bij, maar daarentegen is Nadir weer opgeknapt zodat hij weer over het veld kan dartelen.

Met Marijn als eerste helft keeper gingen we aan de slag. Bernardus had wel een paar handige ventjes en één hele grote die ook nog eens hard kon schieten. Het begin ging zo'n beetje gelijk op. Maar door een misverstandje achterin tussen Marijn en onze verdediging (zo'n pak jij hem of ik hem gevalletje), rolde de bal heel lullig het doel in. Dat is jammer, maar geeft niks, we hebben nog bijna een hele wedstrijd om het recht te zetten. Vergeleken met vorige keer was het allemaal wat minder gestructureerd. De trainers waren vandaag aan wat wensen van spelers tegemoet gekomen, waardoor niet iedereen op zijn eigen plekje stond. Daar leren de jongens wel veel van, maar het komt het spel niet altijd ten goede vooral als het positioneel niet helemaal goed staat, zoals dat zo mooi heet.

We hotseknotsen nog wat verder zo in het eerste kwart, waarbij we moeite hebben om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. In ieder geval krijgen we ook geen goals meer tegen door een paar fantastische keepers reddingen van Marijn, dus blijft het de eerste 10 minuten bij 1-0. De time-out komt als geroepen, want wat tips zijn broodnodig. Op naar het tweede kwart. De tips lijken te helpen want we gaan voortvarend van start en krijgen meer druk op het doel van de tegenstander. Luuk S. zorgt na een mooie aanval en goed schot voor de gelijkmaker en niet veel later zet Sam ons uit de rebound verdiend op voorsprong nadat Justin net gemist had. Nu begint het erop te lijken.

Met deze voorsprong zoeken we de kleedkamer op voor de limo die we hard nodig hebben. De trainers benadrukken nog eens hoe belangrijk het is om vanuit de eigen positie te spelen. Als we dat goed doen, dan kunnen we samenspelen en de overwinning vast over de streep trekken. Vol goede moed kan we het derde kwart in. We houden elkaar nu goed in evenwicht. Wel is het opletten bij uittrappen van de keeper, want die schiet wel heel ver en een paar keer schiet de bal door en kan Bernardus op ons doel af. Maar keeper Tygo is attent en heeft de meeste van deze ballen.

Laatste kwart gaat in. Nog even 10 minuutjes volhouden om de 3 punten te kunnen bijschrijven. Maar dat blijkt niet zo makkelijk. Waar we vorige week juist zelf in het laatste kwart het verschil maken is het nu Bernardus wat dat doet. Zij weten maar liefst 4x te scoren, waardoor ze uitlopen naar een 5-2 voorsprong. Het is aan keeper Tygo te danken dat het daar bij blijft want die heeft nog een paar knappe reddingen in huis. Voor beide keepers geldt dus, die keeperstraining werpt nu al zijn vruchten af!

Zelf kunnen we geen vuist meer maken en weten we niet meer te scoren. 5-2 is dan ook de einduitslag. Wel vertekend want we waren zelfs in niet zo goede doen gelijkwaardig aan de tegenstander. In dit geval dus jammer dat een wedstrijd 40 minuten duurt en niet 30 minuten ;). Volgende week een lekker oefenpotje, dus kunnen we weer wat dingetjes uit proberen.