Unieke ervaring!

Alphen JO8-1
sc Excelsior JO8-1
15-02-2020
3 - 7

15 februari is het dan zover. We mogen een oefenwedstrijd spelen tegen bvo Excelsior. Wat een gave en unieke ervaring, dit maak je niet vaak mee in je voetbalcarrière! Gespannen koppies in de kleedkamer, dus geven we als tip mee om vooral ook te genieten van de wedstrijd vandaag. Het is gewoon "maar" een tegenstander toevallig met een bekende naam. En zelf hebben we ook laten zien heel goed te kunnen voetballen!

We starten met Quinn vertrouwd op doel, Jurre en Dexx het verdedigende slot op de deur, Dylan als verbindende middenvelder en Luca en Ryu zijn onze rappe aanvallers die voor de goals proberen te zorgen. Meteen vanaf het begin zit de tegenstander er bovenop. Excelsior zet ons onder druk en schiet al snel op de bovenkant lat. We zijn een beetje onder de indruk, maar daarna gooien we de schroom van ons af. Via een mooie opbouw van Jurre komt de bal bij Luca. Hij passeert zijn tegenstander en als hij van de achterlijn teruglegt op Dylan is er een vrije schietkans. Helaas gaat het schot van Dylan rakelings naast. Als even later Luca in de opbouw van Excelsior verstoort en de bal verovert, knalt hij met een mooi schot de 1-0 binnen. Prachtig de ontlading van het hele team daarna!

Zoals we leren op de training probeert Alphen zorgvuldig op te bouwen. Dit doen Dexx en Jurre prima van achteruit en ook verdedigend staan ze hun mannetje want er worden nauwelijks kansen weggegeven in deze fase. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Maar als een bal dan prompt voor een Excelsior aanvaller valt, haalt hij van afstand uit zo over Quinn heen, 1-1. De Rotterdammers worden dan wat sterker en het volgende schot is daar. Met een mooie redding weet Quinn nog een doelpunt te voorkomen, maar de rebound wordt binnen getikt en het staat 1-2.

In het 2e kwart lost Elian Ryu af in de aanval en vervangt Corné Dexx in de verdediging. De gasten worden steeds sterker en we hebben af en toe moeite om de combinaties te volgen. Hierdoor scoort Excelsior de 1-3. Daarna wordt Alphen weer wat feller en ontstaat er weer een wedstrijd. Via een mooie combinatie met Elian weet Dylan de vrijgelopen Ryu te vinden. Hij probeert het met een hoog schot, maar de Excelsior keeper weet met een mooie redding ons 2e doelpunt te voorkomen. Achterin staan Jurre en Corné goed te verdedigen en maken ze iedere Excelsior aanval onschadelijk. Schoten van afstand zijn allemaal een prooi voor Quinn.

Even naar de kleedkamer voor wat limonade en wat aanwijzingen. In de 2e helft proberen er fel op te blijven zitten en de tegenstander niet te makkelijk te laten voetballen. En als we zelf de bal hebben het veld goed groot maken en op het juiste moment passen. Vol goede moed start Alphen de 2e helft, maar dat doet Excelsior ook. Vrij snel scoren ze de 1-4. Maar meteen na de aftrap een prachtige aanval van achteruit. Eerst een steekpass van Corne op Dylan en die weet vervolgens met een steekpass Luca te bereiken die het beheerst afrondt, 2-4. We gaan voor nog meer doelpunten. De tegenstander wordt opgejaagd en we dwingen ze tot fouten. Dylan verovert een bal en haalt uit, weer een goal! De bal gaat via de binnenkant paal in het doel. Dan is het weer de beurt aan Excelsior. Met 2 passes staat een aanvaller voor een leeg doel, 3-5. Even daarna krijgt Luca nog een grote kans, maar is zijn schot net te zacht.

Het laatste kwart breekt aan, de vermoeidheid begint nu toch wel toe te slaan. De wedstrijd werkt zich af in een hoog tempo. Excelsior weet hier net wat beter mee om te gaan en kan nog 2x tot scoren komen zodat de eindstand uiteindelijk 3-7 is geworden.
Na afloop kan ik niet anders dan tevreden en trots op de jongens zijn. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar niets kan perfect gaan. Het gaat om de unieke ervaring die onze talenten hebben mogen meemaken vandaag. Excelsior was een zeer leuke tegenstander en het verschil viel reuze mee. We hebben zelfs 3 doelpunten gemaakt en heel veel tegendoelpunten voorkomen. Excelsior nodigde ons ook meteen uit om nog eens tegen ze te oefenen op hun terrein Woudestein. Deze uitnodiging en uitdaging nemen we maar al te graag aan!
 

Verslagen

Terug naar boven