Lekker oefenpotje

www.avvalphen.nl
Warmunda JO8-3
Alphen JO8-2
15-02-2020
3-6

Vandaag op naar Warmunda. In verband met de voorjaarsvakantie in de diverse regio's heeft de KNVB drie vrije weekenden ingepland. Maar drie zaterdagen achter elkaar geen wedstrijd is natuurlijk veel te lang, dus gaan we vandaag lekker oefenen. Het mooie van oefenwedstrijden is dat je dingen kunt uit proberen, of je dan wint of verliest maakt niet zoveel uit. Alhoewel de jongens natuurlijk wel graag willen winnen, dus met de mentaliteit zit het wel goed :). De extra opdracht die de jongens mee krijgen is zoveel mogelijk overspelen en opbouwen van achteruit.

Zonder wissels beginnen we de wedstrijd, Justin was ziek en Adam en Nadir hadden een belangrijk examen. Geeft niks, want de boys zijn topfit en het scheelt de technische staf weer wat gepuzzel :). Beide ploegen houden elkaar goed in evenwicht. Wel allebei met een andere spelopvatting, want waar onze jongens ook echt proberen over te spelen en op te bouwen, zijn het bij Warmunda juist een aantal handige spelertjes die voornamelijk zelf op avontuur gaan. We komen tot een aantal mooie uitgespeelde aanvallen, maar scoren lukt nog niet. Ook Warmunda weet nog niet te scoren dankzij uitstekend keeperswerk van Tygo.

Eerste time out, lekker doorgaan waar we mee bezig zijn. Proberen te passen om zo de tegenstander uit te spelen. Soms lukt dat niet, maar dan proberen we het gewoon lekker opnieuw. En inderdaad, soms lukt het niet en uit zo'n moment weet Warmunda dan ook de score te openen. Geeft niks, gewoon doorgaan want als het wel lukt, is dat extra mooi. En dat gebeurt ook, want na een vlot lopende aanval is Luuk S. het eindstation en ons weer naast Warmunda schiet. Het spel gaat op en neer, maar dankzij goed keeperswerk aan beide zijden wordt er voor de rust niet meer gescoord.

Bekertje hele zoete limo aan de picknicktafel langs het veld om even uit te blazen. Keepers wisselen, Marijn gaat op doel, Tygo op Marijn zijn plek in het veld. Even spieken naar de andere velden, waar onze JO13-1 en JO9-2 aan het spelen zijn en snel weer verder. En we beginnen voortvarend aan de tweede helft, want na minder dan een minuut weer een mooie aanval met als eindstation Luuk S. die ons op voorsprong schiet. Zo zien we het graag. Maar Warmunda laat ook van zich horen. We worden onder druk gezet, het lukt niet echt meer met de opbouw van achteruit en bij sommigen lijkt de aandacht wat te vervliegen. Dankzij goede reddingen van Marijn houden we het doel nog schoon, maar uiteindelijk moet hij zich toch twee keer gewonnen geven en staan we weer op 3-2 achterstand.

Laatste time out, even wat aandachtspunten aanstippen, moed in praten en wat positiewisselingen om te proberen het nog onze kant op te draaien. Dat begint te werken, we vinden elkaar weer makkelijker en komen onder de druk uit. Gaan ook weer wat vaker op het Warmunda doel af en een goal hangt in de lucht. Die komt er ook met hulp, want een eigen doelpunt zorgt voor de gelijkmaker. Dit is net het zetje wat de jongens nodig hadden. Opeens loopt het weer, heeft iedereen de focus terug en zijn we de bovenliggende partij. Mooie aanvallen volgen elkaar op. Niet lang na de gelijkmaker ligt ook de 3-4 er in. Luuk S. is weer het eindstation van een vlot lopende aanval en maakt zijn hattrick vol. De koek is nog niet op, want na een aantal combinaties staan we weer voor het Warmunda doel. Drie keer raden wie daar op de goede plek stond om de bal het doel in te werken met een goed schot? Inderdaad Luuk S. Dat was nog niet het einde, want vlak voor tijd nog een slotakkoord. Goed druk zetten op het middenveld levert ons de bal op en of het nog niet genoeg is stoomt Luuk S. weer op naar het doel en knalt de 3-6 eindstand op het bord.

Mooie overwinning, Luuk S. heeft dan wel vijf keer gescoord, maar door echt teamvoetbal! Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen bij de goals en dan maakt het niet uit wie uiteindelijk het laatste zetje geeft. Goed gespeeld, goed samenspel en mooie combinaties gemaakt. Natuurlijk lukt het nog niet altijd, maar dat geeft niks en leren we alleen maar van. In ieder geval goed omgegaan met de extra opdracht die jullie hebben meegekregen en laten zien dat we er niet voor niks zoveel op trainen.
 

Verslagen

Terug naar boven