ARC JO8-6
Alphen JO8-2
28-09-2019
2-8

Vanochtend de derby tegen ARC. Dit soort potjes zijn altijd extra leuk, zeker als er ook nog vriendjes en klasgenootjes bij de tegenpartij zitten. Op maandag wil je dan natuurlijk wel met opgeheven hoofd het schoolplein oplopen, dus iedereen is super gemotiveerd om het goed te doen. Justin is vandaag de eerste helft onze keeper. Van de begeleider van ARC kregen we het verzoek om 7 vs 7 te spelen, heeft bij ons niet de voorkeur, maar vooruit maar deze ene keer.

De wedstrijd begint dus daar gaan we. We gaan voortvarend van start, want binnen 2 minuten heeft Sam alweer de trekker overgehaald en staan we met 0-1 voor. Maar er is ook duidelijk waarom 7 vs 7 niet onze voorkeur heeft, want het is een kluwen van spelers die rond en om de bal zijn. Het zijn maar 2 spelers meer, maar het lijkt meteen erg vol daardoor. De bal blijft een beetje op het middenveld en er is weinig actie voor de doelen. Bij de eerste time-out maar even wat tips geven. Vooral in de drukte is het nog belangrijker om het veld groot te maken als we de bal hebben, dat gaan de jongens proberen uit te voeren.

Na de time-out gaat het wat beter, Sam kan zijn 2e maken en Ruben zorgt vlak voor rust voor de 0-3. Justin heeft intussen weinig te doen, waardoor we toch met een comfortabele voorsprong kunnen gaan rusten. Met Ruben in de 2e helft op doel en Justin voorin, gaan we proberen nog wat goaltjes te maken.

Dat lukt Luuk S. al snel, maar ook ARC komt er nu een paar keer goed uit, vooral omdat bij ons de concentratie een beetje weg zakt. Ze laten keeper Ruben kansloos met twee schoten in de hoek, waardoor het nu 2-4 staat. Dankzij een paar goede reddingen van Ruben blijft het daar voorlopige bij, maar de spanning is wel een beetje terug dus goed blijven verdedigen en zelf weer de aanval zoeken is het devies. Dat lukt, want weer Luuk S. zet de 2-5 op het bord en even later maakt Sam zijn derde van de dag waardoor het 2-6 staat. Vlak voor het einde maakt Tygo nog zijn eerste doelpunt van vandaag én deze competitie (en dat al in zijn 2e wedstrijd) en zorgt Adam voor de eindstand met een schot van afstand, 2-8.

Een beetje rommelige wedstrijd, waarin we moeite hadden ons beste voetbal te spelen en er een fase was waar we niet helemaal met onze gedachten bij de wedstrijd waren leek het wel. Maar toch weer de 3 punten in de pocket.